Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Sancaktepe -Şanlıurfaspor Karacadağda Bakım Çalışması karakopru

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Emniyeti Bayrama Hazır…
Bayram Tatilinin (9) güne çıkartılmasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde Türkiye genelinde Vatandaşlarımızın daha Huzurlu ve daha Güvenli Bayram geçirmeleri için birçok tedbir ve bilinçlendirme çalışmaları başlatıldı.

Şanlıurfa Polisi de il ve ilçelerde vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde gerek bilgilendirme Çalışmaları (Toplum Destekli Polislik) gerekse, suçun oluşmadan önce önlenmesi (Asayiş Ekipleri ve Güven Timleri) amaçları doğrultusunda 7/24 hizmet vermeye devam etmektedir.

HALKIMIZIN YOĞUN OLDUĞU YERLER

Vatandaşlarımızın yoğun olduğu Mezarlıklar, Parklar, Alış Veriş Merkezleri, Hayvan Pazarları gibi alanlarda Asayiş Ekipler Amirliğine bağlı resmi ve motorize yunus timleri sürekli hareket halinde dolaşarak oluşabilecek olaylara en kısa sürede müdahale edeceklerdir. Gece-Gündüz sokaklarda hareket halinde olacak Resmi ekipler ve Yunuslar oluşabilecek olaylara en seri bir şekilde müdahale ederek vatandaşlarımıza güven vereceklerdir.

Ayrıca suçluların korkulu rüyası Güven Timleri çeşitli yöresel ve mesleki kıyafetler giyerek halkımızın huzur ve güveni için sokaklarda, caddelerde, parklarda olacaklardır. Bu güne kadar birçok sokak suçuna suçüstü müdahale yapan timler bu bayramda da huzur ve güven ortamının sağlanmasına destek olacaktır. Vatandaşlarımızın araç içerisinde değerli eşyaları bırakmamaları tekrar hatırlanmalıdır.

TRAFİK ÖNLEMLERİ

Otoban ve Çevre yollarında sürücülerin ve yolcuların daha güvenli yolculuk etmeleri için denetimler arttırılarak, HIZ ve EMNİYET KEMERİ kontrolleri yapılacaktır. Gaziantep, Diyarbakır, Mardin illeri karayollarında denetimler sıklaştırılacaktır.

Ayrıca Şehir içi ana güzergâhlarda, kavşaklarda ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde motorize, yaya ve sivil Trafik Unsurları gerekli Toplu Taşıma Araçlarında, motosiklerde ve diğer araçlarda denetleme, kontrol ve cezai uygulamaları yapacaklardır.

Otobüs Terminalleri Giriş-Çıkış Trafik Kontrol Noktasındaki görevliler

Terminallere giriş ve çıkış yapan tüm otobüslerin ve minibüslerin takografları, şoförün alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri ile aracın fenni muayene durumu titizlikle kontrol edeceklerdir.

HAYVAN HIRSIZLARINA VE SAHTE PARALARA DİKKAT

Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve daha iyi bir bayram geçirmeleri için Şanlıurfa Polisi bilinçlendirme ve önleme faaliyetlerine devam etmektedir. Hayvan Hırsızlığına karşı vatandaşlarımızın gerekli şahsi tedbirleri (kilit, ışıklandırma) almaları gerektiği, alış-verişler esnasında paraların mutlaka kontrol edilerek alınması gerektiği, oluşabilecek şüphe durumlarında derhal 155 POLİS İMDAT HATTINI aramaları ve bölgedeki resmi –sivil ekiplere durumu bildirmeleri gerektiği bilinmelidir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49