Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'daki Konut Piyasası Canlandı

Merkez Bankası'nın faizleri düşürme kararının ardından konut kredilerinde faiz indirimleri hem kamu bankalarında hem de özel sektör bankalarında peş peşe geldi. Vatandaşın kamu bankalarına rekor sayıda kredi başvuru yapması sonucu ipotekli konut satışları artı.

Kamu bankalarının ardından özel bankaların da kredi faiz oranlarını aşağı çekmesi konut kredisi faiz oranları ve yıllık ortalama faiz dikkate alındığında son bir yılın en düşük seviyesine geriledi. Bu düşüşle beraber vatandaşın konut kredisi talebi artış gösterdi. Vatandaşın kamu bankalarına rekor sayıda kredi başvuru yapması sonucu ipotekli konut satışları rakamlarının artış meydana geldi.

Vatandaşlar, bankaların faiz indirimine gitmesi nedeniyle paralarını bankada tutmak yerine gayrimenkule yatırınca konut satışlarında hareketli günler yaşanmaya başladı.

Kaytan Emlak’ın sahibi Halil Hancıoğlu, konut satışlarında hafif bir kıpırdanma olduğunu belirterek, vatandaşlara konut almanın tam zamanı olduğu hatırlatmasında bulundu.

Bankaların konut kredisinde düşük faiz uygulamasına gitmesi nedeniyle vatandaşların gayrimenkule yöneldiğinin altını çizen Hancıoğlu, vatandaşın şu anda en karlı yatırım aracı olarak gayrimenkulü gördüğünü söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49