Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da “Yaya Öncelikli Trafik” Başladı

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla bugün 81 ile birlikte Şanlıurfa'da 12.00 13.30 saatleri arasında tanıtım etkinliği düzenlendi. Etkinlik ile 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edildi, kampanya kapsamında broşür, anahtarlık ve şapka dağıtıldı.

Haliliye ilçesi Atatürk Bulvarı Rabia Meydanı kavşağında düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” eylemine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Haliliye Belediye başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İl Emniyet müdürü Veysel Tipioğlu, Jandarma Komutanlığına Jandarma Kıdemli Albay Eyüp Sabri Kirişçi ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte Vali Abdullah Erin ile Emniyet müdürü ve Jandarma alay komutanı tarafından sürücülere anahtarlık, şapka ve el broşürleri dağıtıldı.

Sürücülere nasihatta bulunan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, nerde olursanız olun, yayaları gördüğünüz taktirde hemen freni basıp yayalara öncelik vermesiniz gerekir" diye uyarıda bulundu.

Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken “yavaşlamak”, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa “ilk geçiş hakkını vermesi” zorunlu hale geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48