Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Turizmin Canlanmasıyla Konuk Evlerinde Doluluk Oranı Artı

Hazreti İbrahim'in doğup ateşe atıldığı yer olarak kabul edilen Şanlıurfa'da, turism en iyi senelerini geçiren Kentteki tarihi mekanları gündüz gezen turistler, gece ise sıra gecesi eşliğinde okunan türkülerle günün yorgunluğunu konuk evlerinde atıyor.

Şanlıurfa; üç ilahi dinin atası kabul edilen Hazreti İbrahim'in doğup ateşe atıldığı yer olarak adlandırılan Balıklıgöl, Hazreti Eyyüp'ün çile çektiği belirtilen mağara ile dünyanın en eski tapınak kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe gibi birçok mabede ev sahipliği yapıyor. Kentte gelen yüzlerce turist, gündüzleri 'Peygamberler Şehri'ni gezerken, geceleri ise konukevlerinde sıra gecesi ekiplerinin okuduğu türkülerle yorgunluklarını atıyor. Şanlıurfa'nın kültürünü yaşamak için turlarla veya günübirlik gelen yerli ve yabancı turistler ilk olarak kentin simgesi olan Balıklıgöl'ü geziyor. Yöreye özgü mutfak lezzetlerinin başında yer alan kuzu ciğer kebaptan tadan turistler, daha sonra İsotçular Pazarı'nda evlerinde kullanmak için acı isot, almayı ihmal etmiyor. Haraketli günlerin yaşandığı kentte otellerdeki dolulukla birlikte kentte faaliyet gösteren konuk evlerinde doluluk oranı artı.

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan istatistiklere göre, 2018'in ilk 6 ayında ilimize 455 bin 389'u yerli, 16 bin 362'si yabancı olmak üzere toplam 471 bin 751 konaklamalı turist geldi. 2018 hedefi 1 milyon turist olarak belirlemişti. Turizm işletmecileri, yılın ilk 6 ayına ilişkin rakamların umut verici olduğuna dikkat çekerek, yılsonunda Şanlıurfa'nın bu hedefe iyice yaklaşacağını umut ediyor. Şanlıurfa‘ya 2016'da 690 bin 798 turist gelmiş, bu rakam 2017'de 806 bin 365 olarak kayıtlara geçmişti. İlimizde turist rakamlarının yüzde 10'unu yabancılar oluşurken turizmciler bu konaklama sayısının beklenen bir rakam olduğunu söyleyerek sonbahar sonuna kadar gelecek turistlerle birlikte bu rakamın 1 milyonu bulacağını söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49