Öne Çıkanlar Vali Erin sanlıurfa urfa trafık kazası 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da  Suriyeliler Avrupa'ya Gitmek İçin Kuyruk Oluşturdu

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesinde açılan sığınmacılar ve göçmenlerle dayanışma derneğin (SGDD- ASAM) Şanlıurfa il temsilciliğin açtığı büroda başta Kanada, İngiltere, Belçika ülkelerine Suriyeli göçmen göndereceği söylentisi kısa sürede kentte yayıldı. Avrupa'ya gitmek isteyen yaklaşık 500 Suriyeli isim yazdırmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Avrupa ülkelerine gitmek için isim yazdırmak isteyen Suriyeli aileler, açılan büronun önünde uzun kuyruk oluşturdu. Sığınmacılar, isim yazdırmak için soğuk havaya rağmen çocuklarıyla saatlerce kuyrukta bekledi. Yakınlarının Avrupa'daki ülkelerde olması nedeniyle büroya başvuruda bulunduklarını söyleyen bazı sığınmacılar, "Şanlıurfa'da rahatız ama aile fertlerimiz Avrupa ülkelerinde. Ailelerimizin bölünmemesi için Avrupa'ya gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dernek yöneticilerinin bunun bir dedikodudan ibaret olduğunu söylemesine karşın kalabalık dağılmadı. Kalabalık, polisin uzun uğraşları sonrası dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yok adım 5 yıl önce

heralde ne kadar yedilerse doymuşlar başka yerleri görmek için yAllah şöför yAllah

banner24

banner49

banner48