Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da STK’lar Kudüs İçin Tek Ses Oldular

ABD başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ardından Dünya’nın dört bir yanında tepkiler çığ gibi büyüyor. En fazla tepkiyi koyan ülkelerin başında gelen Türkiye’de de tepkiler dinmek bilmiyor. Bugün Şanlıurfa’da da tepkiler büyüktü. Karakoyun iş merkezinde Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşları platformu ile toplanan STK’lar ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına sert bir dille tepki gösterdi. Tepki için bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanarak yaptıkları basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdi. Açtıkları pankartlarda “Kudüs Ümmetin Kırmızı Çizgisidir” pankartı ile tepki gösterdiler.

STK'lar adında açıklama yapan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun," Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs’ün hakkı iradesini yansıtmaktır. "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma” ve "Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına” yönelik söyleminin fiiliyata geçirme kararı alan ABD ve Başkanı Trump ihtarımızın öncelikli muhataplarıdır. ABD’nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs’ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Bu yolla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz. İsrail ve ABD Kudüs’ü başkent yapmak gibi bir rüyadan uyanmalıdır ve bütün dünya şunu anlamalıdır ki, artık bu kararla İsrail’in başkenti Kudüs değil, Washington olmuştur. Kudüs, bizim nazarımızda bir mihenktir. Her bir karışı İlahi vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması hasebiyle Kudüs; insan olma şuuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir"dedi.

Çoşkun, "Yüz yılı aşkın süredir Filistinliler’e karşı şiddet uygulayan Siyonist çetenin ideallerine bu derece destek çıkmak sadece akıl tutulmasıyla açıklanabilecek bir durum değildir elbette. Asıl neden kanlı müstebitlerin her ne olursa olsun iktidarlarını sürdürme stratejileridir. Kudüs; çökmekte olan köhne dünya düzeninin merkezindeki ABD oligarşisinin yaşadığı iktidar çatışmasını gizleme aparatı olarak seçilmiştir. Çünkü Kudüs, samimi Yahudiler’in de sığınağı ve inançlarını yaşama alanıdır.

Nasıl ki, Hz. Ömer’in fethiyle, Selahaddin Eyyubi’den bu yana medeniyetimizin önemli merkezlerinden biri olan Kudüs’ü Haçlılara karşı yüz yıllar boyu savunduysak;

Nasıl ki, Abdülhamid Han’ın mücadelesiyle Siyonizmi Filistin ve Kudüs’ten uzak tuttuysak;

Şimdi de aynı şuurla mücadelemizi sürdürüp, haçlı artığı düşünceleri payanda olarak kullanan emperyalizme ve siyonizme karşı bütün insanlığı uyarıyoruz"şeklinde konuştu.

.

Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme vaktidir. Kudüs’ün siyonizme başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek için buradayız.

Eğer insanı özgürleştirecek söz söyleyebilirsek, müstebit iktidarlar yerle yeksan olur, özgürlüğün nefesi bütün dünyaya ulaşır"şeklinde açıklama yaptı.

Anahtar Kelimeler:
AbdUrfastkKudus
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49