Öne Çıkanlar Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da  sağlık çalışanları, aşı olmaya başladı!
Çin’den Türkiye'ye getirilen koronavirüs aşılarının uygulanmasına, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlandı. Sağlık çalışanlarının randevu alarak, katıldığı çalışmada ilk aşı, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ögr. Üyesi Ahmet Kaya'a yapıldı. Aşı olduktan sonra açıklama yapan Kaya, "Dün sağlık bakanımızın ilk şehir hastanesinde aşı uygulamasından sonra biz de hızlı bir şekilde organize olup sağlık personellerinin den başlayarak aşılamaya başladık sağlık bakanlığımızın hedefi doğrultusunda Bugün kendi Personelimizin yüzde ellisine kadar ki bu yaklaşık 1000 kişiye tekabül ediyor. Karşılamayı hedefliyoruz aşı bizim için koruyucu bu çok önemli normal hayata dönmemiz için tavsiyemiz herkesin olması belli bir takvim var. Lütfen acele etmeyin herkese aşı yapılacak"dedi.
İkinci aşı olan baş hemşire Güler Çatak ise" Aşı uygulamalarınız başladı personelimize hızlı bir şekilde aşılamaya başlıyoruz, polikliniklerimiz yeterli sayıda en hızlı şekilde de tamamlamayı planlıyoruz Tabii ki biz sağlıkçılar olarak idareciler olarak aşıyı onaylıyoruz kendimizde olduk herkesin de olmasını tavsiye ediyoruz "diye konuştu.

KİMLER AŞI OLACAK?

İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak.

İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacak.

Üçüncü aşamada, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşlar, genç yetişkinler, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlar aşı olacak.

Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

RANDEVU ALINACAK

Türkiye'ye Çin'den getirilen CoronaVac aşılarının sağlık çalışanlarına uygulanması için Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) "aşı randevu" bölümü eklendi. Vatandaşlar aşılama takvimi doğrultusunda Kovid-19 aşısı için MHRS üzerinden "https://www.mhrs.gov.tr/" veya "Alo 182"den randevu alabilecek. Vatandaşlar, öncelik gruplarına göre kendilerine ulaşan bildirimden sonra MHRS üzerinden, aile hekimlerinden veya uygun bir kamu ya da özel hastaneden randevu alarak aşılarını yaptırabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49