Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor patates

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da çiftçiler pamuk ekimine başladı

Harran ovasında pamuk ekimi başladı. Harran ovasındaki çiftçiler koronavirüse rağmen ovaya indi. Traktörüne binen çiftçiler, önce arazileri ekim yapılır hale getirdi, ardından ise geçim kaynakları olan pamuk ekimine başladı

Harran Ovasında Pamuk Ekim Sezonu Başladı

Ekimden önce birçok aşamadan geçirilen tarlalar ilk önce zararlı otlardan arındırılıyor ardından ekilmeyen araziyi suluyorlar burada sulamanın ardından bir hafta nadasa bırakılıyor. Çıkan yabancı otları tekrardan tarladan temizleyerek ardından pamuk ekimi işlemi başlanıyor.

Ülke ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olması dolayısıyla "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuk, lifiyle tekstile, çekirdeğiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlaması dolayısıyla stratejik ürünlerin başında geliyor.

Özellikle sağladığı avantajlarla Türkiye'nin tekstilde söz sahibi olmasına katkı sunan pamukta ülke üretiminin yüzde 40'ını karşılayan Şanlıurfa'da, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sayesinde pamuk ekimi yaygınlaştı.

Eyyübiye ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü İsa İzgi, Çiftçilerin birlikte dekara atılacak pamuk tohum miktarı ile tohumun toprak düşme derinliğini ayarlı yarak çiftçileri bilgilendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49