Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'nci yıldönümü kutlaması Vali Abdullah Erin'in makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Cumhuriyet Caddesi'nde devam eden kutlamalarda Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Ak Parti milletvekili Mehmet Ali Cevheri , Şanlıurfa CHP Milletvekili Azizi Aydınlık, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve Eyyübiye belediye başkanı Mehmet Ekinci, Tuğgeneral Oktay Ağbuğa, Şanlıurfa Jandarma Komutanı Eyüp Sabri Kirişçi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şanlıurfa Abdullah Erin, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuğa,ve Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi aracında halkı ve askeri birliği selamladı.

Burada hepinizin 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyorum ve tebrik ediyor ve saygılarımı sunuyorum sizlere hürmetlerini muhabbetlerini diliyorum diyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Bugün yine 95’inci kuruluş yıl döneminde gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal harp ve harbimizi kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna olan tüm kahramanların rahmetle ve saygıyla övüyorum bir günlük makamımızın Anadolu topraklarına her kavuşun da kanı ve alın teri olan tüm ecdadı şehitlerimize gazilerimize ve Allahtan rahmet diliyorum.

Bugün 95’inci kuruluş yıl döneminde bir heyecan güven ve dostun kabul gördüğün Türkiye cumhuriyeti dünyada hiçbir milletin başaramayacağı bir ve başına gelmeyen büyük işgal savaş ve yoksulluk içerisinde ya istiklal yada ölüm diyene mücadele edene ne kadar Türk milletine teşekkür etsek de azdır.

Hürriyet ve bağımsızlığını toprağa dökülen mübarek kanlarınız la ödeyen ve bu necim dünyada taş üstünde taş toprak üstünde toprak ve mücadele eden Türk milletin nesil’idir ve uzun yıllar zorlu bir mücadele eden nesiliz biz bu mücadele sonucunda elde edilen ve 19 nisan 1925 tarihinde Türkiye büyük millet meclisinde kanunlaşarak cumhuriyet bayramı olarak 29 Ekim ilan edilmiştir, yaşamak için canından ve kanından olan şehit, gazilerimiz ve asil bir milletin yeniden doğuşa yürüyor.

Hasta adam ilan ettikleri Osmanlı’nın mirasında için Anadolu ya koşanlar milletimizin cesareti, kararlığı ve mücadelesi karşısında büyük bir hizmet yaşamışlardır. Şanını ve kutsal bir dil vatanı için varını yolunu ortaya koyanlar ve yakını olarak elde eden aziz Türk milleti bu sayede tüm dünya ya kader ve kaderini kimseye müdahil etmeyeceğine kanıyla ve canıyla ilan etmişlerdir.

Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki büyük Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri alması ve yönetim bir biçimi cumhuriyet. Bu zorlu bir mücadele içerisinde kurduğumuz cumhuriyet sayesinde bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetin ilan edildiği dünden bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye devleti temellerini süngü ile değil süngünün dahilinde istiğna ettiği iktisadi ile kuracaktır. Yeni Türkiye devleti bir devlet iktisadi alacaktır diye başlattığı ekonomik devrimlerdir.

13 milyonluk sahip yaşayan Türkiye’nin bir ulusal ve ulusal bu sürede eğitim öğretim sağlık ve ekonomi alanın da hiç şüphesiz düşmanlarını rahatsız etmiş son 15 yılda demokrasi devleti olarak güldükleri ve cehaletten yaptıkları sağlıktan dış politikaya kadar tüm alanlarda hayata geçirdiği bir tarihi ve reform bu irademizin açık ispatı olmuştur bugün 82 milyon nüfusuyla dünyada en bilinçli ekonomi içerisinde bulunan Türkiye cumhuriyeti karşı karşıya kaldığı gümrük savaş sebebiyle bu adsızlıktan başka bir şey değildir. 40 yıla yakın zamandır mücadele ettiğimiz bölücü terörün ve 15 temmuzda yaşadığımız hain darbe teşebbüsüne ve orta doğuyu ateş çemberine dönüştüren basın ve aynı realist kullanımı ve parçası olduğunu bugünün çok net bir şekilde görmekteyiz.

Tüm plan ve çabalarına rağmen ve güç yetinemedikleri Türkiye cumhuriyetinin yanı başındaki yer alan savaş ve yıkımda olan karşı dik ve kararlı millet karşısında açılan ekonomik savaş başarılı olamadılar, olmayacaklardır.

Geçmişte yaşanan savaşlarla ardından terör örgütleriyle yıkmaya çalıştığı bu milleti bugün savaş çıkarmak isteyenlerin milletimizin tareti ve kabile tinden şüphemiz yoktur binlerce yılın varisi olarak kurduğumuz genç cumhuriyet ve etrafında birlik beraberlik kardeşlik içerisinde yaşamaktan ve her zamankinden daha güçlü ve daha kudretlidir savaş meydanındaki süngü ölünün üzerinde yürümeyen bir millet olarak ekonomik savaş’ta da ne yapmamız gerektiğinde çok iyi biliyoruz bugün üzerimize düşen en önemli vazife geleceğimizin talimatı olarak gençlerimizi her anlamda ve en büyük şekilde gol atmak ve onlara istidafi olarak güçlü bir ülke yapmaktır ve bırakmaktır. Bunun için devletimiz her anlamda ve her türlü imkanları elde etmiştir genç nüfusumuzun enerjisine yönelik kimi teknolojiye yönlendirmek kimisine madde ve manevi olarak yardım ediyoruz ve edeceğiz imkanlarımızın ve şehrimizi güçlü olarak ve bir Türkiye bırakmak istiyoruz gençlere. İstiklal caddemizin hatır ve hatırını kabul eden cumhuriyetimize hayat veren bu tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi bugünde burada tatlı dil inanç ve kültürlerini bir arada yaşatan koklu bir adalet ve barış medeniyetin mirasçısı olan milletimiz birbirine sımsıkı sarılarak güçlü adımlarını inşa etmektir

Türkiye’nin doğru istikamette olduğu bu yürüyüşü Allahın ismiyle bir şebeke olan ve hiçbir güç bizleri ve davamızdan döndüremez milletimizin birlik ruhu hesap olarak bütün tuzaklarını inşallah başlarına yıkacaktır. Devletimiz sahip olduğu demokratik hukuk devleti kimliği vatandaşıyla birleşmiş gücü ve birikimi sayesinde 21’inci yüzyıla damgasını vuracaktır"dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı kutlamalar, Haliliye Belediyesi Mehteran takımın ve Büyükşehir halk oyunları gösterisi ve askeri geçit töreniyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49