Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da 2017 yılına damgasını vuran olaylar

Mustafa BAYAR

2017 yılını geride bıraktığımız bugünde, 2017 yılı içerisinde yaşanan belli başlı olayları sizinle paylaşıp, iz bırakan haberleri tekrar hatırlatmak istedik. 2017 yılı içerisinde yaşanan olumsuz olayların 2018’te yaşanmamasını diler, yeni yılınızı kutlarız. İşte 2017 yılında Urfa’nın gündemini sarsan haberler.

Şanlıurfa'ya Kar Yağdı Araçlar Yolda Kaldı

Şanlıurfa’da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Gerek büyükşehir ve gerekse de ilçe belediyeleri karla ilgili gerekli önlemleri almayarak tepki topladılar.

Kentte öğle saatlerinde doğru etkili olan ve kentin büyük bölümünde 10 cm kalınlığına ulaşan kar yağışı hayatı iki gündür olumsuz etkiledi. Şanlıurfa Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün, ‘kar yağacak’ uyarılarını dikkate almayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer ilçe belediyeleri, gerek tuzlama konusunda gerekse de caddeleri kardan temizleme konusunda sınıfta kaldılar. Kar yağışından dolayı araç sürücüleri özellikle Akabe yokuşunda ve Karaköprü’de ilerlemekte büyük zorluk çektiler, sınıfta kalan belediyeler araçların kaza yapmalarına da neden oldu.

Bozova'da kadın cinayeti

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde çiftçi Ramazan T. tartıştığı 5 Çocuk Annesi eşi Fatma T.'i pompalı tüfekle öldürdü.

Olay Bozova ilçesi Fevzi Çakmak mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre İlçede Çiftçilik yapan Ramazan T. henüz nedeni belli olmayan bir nedenle eşi Fatma T. ile tartıştı tartışma kavgaya dönüştü, Ramazan T. tartıştığı 5 Çocuk Annesi eşi Fatma T.'e pompalı tüfekle ateş açtı, Fatma T. yaralandı. Çocukların haber vermesi ile olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine giden ekipler Fatma T.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Fatma T. otopsi yapılmak üzer adli tıp kurumuna kaldırıldı. Koca Ramazan T. güvelik güçlerine teslim oldu.

Birecik'te Soba Zehirlenmesi 2 Ölü

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde kömür sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Bozan Kartal ve eşi Kadriye Kartal, yaşamlarını yitirdi.

Olay Birecik ilçesi Ayran mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Ayran Mahallesi'nde oturan Bozan Kartal ve eşi Kadriye Kartal,çifti, dün akşam, ısınmak için kömür sobasını yaktı. Gece kendilerin haber alamayanca eve gelen yakınları Kartal çiftini yerde hareketsiz halde buldu. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekibi, yaptıkları incelemede çiftin öldüğünü anlaşıldı. Kartal çiftinin, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlendi. Birecik devlet hastanesi morguna kaldırılan Kartal Çiftçi otopsi yapılmak üzer Adana adli tıp kurumuna gönderildi.

Urfa'da eş zamanlı DEAŞ operasyonu, 17 gözaltı

Şanlıurfa’da İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sabah Saatlerinde Kenttin değişik adreslerine eş zamanlı baskın düzenlendi.Yapılan baskınlarda 17 DEAŞ üyesinin gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da 10 araç karıştığı zincirleme kaza, 23 yaralı

Şanlıurfa'da, GAP havaalanı yolunda gizli buzlanmadan dolayı 10 araç zincirleme kaza meydan geldi. Kazada 23 kişi yaralandı.

Kaza, Şanlıurfa-Hilvan karayolunun meydana geldi. Alınan bilgilere göre Hamurkesen Mahallesi yakınlarında buzlanma olan yolda biri yolcu otobüsü 10 araç zincirleme trafik kazasına karıştı. Kazada 23 kişi yaralandı. Olayın haber verilmesi ile olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle yaklaşık 2 saat ulaşıma kapanan yol, araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.

Şanlıurfalı bestekar Balak son yolculuğuna uğurlandı

Şanlıurfa'nın ünlü bestekarı Abdullah Balak sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü Hastanede vefat eden Şanlıurfalı ünlü bestekar 79 yaşındaki Abdullah Balak Binlerce Şanlıurfalı tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

İbrahim Tatlıses, Nuri Sesigüzel, Mahmut Tuncer, Selahattin Alpay ve Seyfettin Sucu gibi sanatçılara çok sayıda türkü yapan besteci Abdullah Balak, uzun süreden beri yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu sabah yaşamını yitirdi.

Balak'ın cansız bedenini Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna alınarak Şanlıurfa yeni aile mezarlığına getirildi. Balak'ın cenazesine Mahalli sanatçılar, sevenleri, ailesi, yakınları ve Şanlıurfalılar katıldı.

Urfa'da Düğün Magandası, Damat Hayatını Kaybetti

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde, düğünde rastgele ateş açan magandanın tabancadan çıkan kurşuna hedef olan Damat Mustafa Alkan yaşamını yitirdi.

Olay Harran İlçesi Parapara mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Mahallede yapılan düğünde damat Mustafa Alkan damda ışık lambalarını kontrol ederken kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen bombalı tüfekten çıkan kurşunlarla yaralandı. Yakınları tarafından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Damat burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayı duyan yakınları hastanede sinir krizi geçirdi. Bir süre önce askerden geldiği öğrenilen Mustafa Alkan'ın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu gönderilirken, jandarma tabancayı ateşleyen kişinin kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

Şanlıurfa'da 29 saat süren rehine krizi

Şanlıurfa'da eşini ve dört çocuğunu ile başlayan rehine krizi 29 saatin ardından polisin düzenlediği başarılı bir operasyonla son buldu. Eşi ve çocuklarını rehin alan Osman B.'nin Hilvan Açık Ceza İnfaz Kurumundan izinli olarak çıktıktan sonra geri dönmediği ve 6 aydır firari olduğu bildirildi.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Direkli mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre saat 21.00 sıralarında Direkli Mahallesi'nde başladı. Bölgede devriye görevini yapan polis ekipleri, havaya ateş açan bir kişi olduğunu belirleyince harekete geçti. Polisin geldiğini gören cezaevi firarisi olarak aranan Osman B. bölgede bulunan bir ticari taksiye birlikte yaşadığı kadını ve 4 çocuğunu bindirip silah zoruyla sürücüden aracı hareket ettirmesini istedi. Polis ekipleri, taksiyi gasp eden kişinin peşine düştü. Kovalamaca sırasında taksi şoföründen stabilize yola girmesini isteyen Osman B.'nin de içinde bulunduğu aracın yolu polis ekiplerince kesildi. Polislere teslim olmamak için üzerinde taşıdığı silahla havaya ateş açıp rehineleri öldürmekle tehdit eden şüpheli, polislerle görüştüğü sırada adı öğrenilmeyen taksi sürücüsü bir fırsatını bulunup araçtan atlayarak polislere sığındı.

Daha önce 2 çocuğun serbeste bırakan ardından 28 saat rehin tuttuğu 2 çocuğunu bırakması için ikna edilmesinin ardından polis ekipleri, şüphelinin yorgunluğundan faydalanarak operasyon düzenledi. Yakalanan şüpheli Osman B. ile rehin tuttuğu eşi Gülşah, ambulansla hastaneye götürüldü. Polis ekipleri, otomobildeki av tüfeği ve çok sayıda mermiyi de aldı.

Şanlıurfa Valisi Değişti !

Yeni valiler kararnamesi ile Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, merkez valiliğine alındı. Şanlıurfa Valiliğine ise Adıyaman Valisi Abdullah Erin atandı.

Resmi Gazete’ de yer alan vali atama kararnamesine göre aralarında Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın da bulunduğu 41 ilin valisi değişti, 12 ilçenin kaymakamı vali olarak atandı ve 19 vali merkeze çekildi. Geçtiğimiz yıl Eskişehir’den Şanlıurfa’ya atanan Güngör Azim Tuna'nın merkeze alınmasıyla yerine atanan Abdullah Erin'in özgeçmişi ise şöyle:

1969 yılında Mardin'in Savur İlçesinde, Gölbaşı köyünde doğdu. 1986 yılında Midyat Lisesini ve 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini ikincilikle bitirdi. 1992 yılında girdiği Kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Mesleğine girdi. 2001 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından Yüksek Lisans yapmak üzere İngiltere’ye gönderilmeye hak kazanan 10 mülki idare amiri arasında yer aldı. İngiltere Nottingham Üniversitesi Sosyoloji ve Sosyal Politika Fakültesindeki Yüksek lisans eğitimini, ‘Üstün başarılı’ derece ile bitirdi. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun ‘Türkiye’nin Kalkınma Ajansları Uygulamasının Değerlendirilmesi’ konulu inceleme araştırma raporunun hazırlanması çalışmalarına katıldı. İngilizce ve Arapçayı iyi derecede konuşan Erin, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Viranşehir'de Bombalı Araçla Saldırı, 2 Şehit

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde hakim, savcı ve emniyet mensuplarının oturduğu lojmana yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırıda 11 yaşındaki çocuk ve bir bekçi şehit oldu.

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde PKK'lı teröristler, hakim ve savcılarla emniyet mensuplarının oturduğu lojmanlara yönelik bombalı araçla saldırı düzenledi. Saldırıda, zabıt kâtibinin oğlu 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak ve mahalle bekçisi İbrahim Kete şehit oldu, ayakta tedavi görenlerle birlikte toplam 34 kişi de yaralandı. 30 Araç kullanılmaz hale geldi.

Şanlıurfa beşik gibi sallandı! .

Şanlıurfa’da saat 14.18 itibariyle merkez Kasımkuyu mahallesinde 4,2 şiddetinde deprem meydana geldi.

Şanlıurfa'da Saat 14.18 itibariyle kent merkezi beşik gibi sallandı. Boğaziçi üniversitesi kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü (KRDAE) bölgesel deprem-tsunami izleme ve değerlendirme Merkezi (BDTİM)’den alınan bilgiye göre, Kasımkuyu mahallesinde 4,2 şiddetinde deprem meydan geldi. Ardından Hilvan ilçesinde bağlı Yeşerdi mahallesinde saat 14:30'de 2,4 şiddetinde ikinci bir deprem meydan geldi. Şanlıurfa’da kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlar panikle dışarıya çıkarken, apartmanlardaki bazı vatandaşların da pencere ve balkonlardan dışarıya korkuyla izlediği görüldü. Bazı vatandaşlar telefona sarılıp yakınlarını aradı

Şanlıurfa'da kardeş kavgası, 1 ölü

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Korucuk mahallesinde iddiaya göre kardeşler arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü.

Kavga Eyyübiye ilçesine bağlı Korucuk mahallesinde meydana geldi. iddiaya göre Aslan kardeşler arasında Arazi desteklemesinden dolayı tartışma çıktı. Tartışma büyüdü kavgayı dönüştü, pompalı silahtan çıkan kurşun İsmail Aslan'a isabet etti. İsmail Aslan ağır yaralandı. Olayın haber verilmesi ile olay yerine sağlık ekibi ve Jandarma sevk edildi. Ağır yaralı olarak Ambulans ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan İsmail Aslan burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtulmayarak vefat etti. İsmail Aslan'nın cesedi Hastanene morguna kaldırıldı. Olayı duyan yakınları hastaneye akın etti. Jandarma mahallede geniş güvenlik önlemi aldı.

On binler şehidini uğurladı

Hatay’da askerlik yaparken Suriye tarafından ateş açılması sonucu şehit olan er Hüseyin Koroç memleketi Şanlıurfa’da Binlerce kişinin katılımıyla Arapça ve Türkçe atılan ' bir Hüseyin gider bin Mehmet gelir” sloganlarla uğurlandı. Törende şehidin yakınları askeri kamuflaj ile katıldı.

2017 Yılının En Büyük Uyuşturucu Operasyonu

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde polis ekiplerinin durdurarak aradığı Kamyonun dorsesinde piyasa değeri 13 milyon Lire 315 kilo eroin ele geçirildi.

Edilen bilgilere göre Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Siverek ilçe girişinde oluşturulan kontrol noktasında Van ilinden Adana'ya giden bir araçta arama yaptı. Kamyonun dorsesine zulalanmış piyasa değeri yaklaşık 13 milyon lira olan 314 kilo 900 gram eroin ele geçirdi. eroine el koyan polis, sürücüyü gözaltına aldı. Polis suç örgütün diğer üyelerin yönelik yaptığı çalışmada Adana ve Van ilinde yapılan eş zamanlı operasyonda uyuşturucu maddeyi temin eden ve teslim alacağı tespit edilen 4 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette sorguların ardından adliye'ye sevk edilen 5 kişi tutuklandı.

Şanlıurfa'da Feci Kaza 4 Ölü 9 Yaralı

Şanlıurfa Bozova ilçesinde çeyiz almayan giden Pikap araç devrildi kazada 4 kişi öldü, 9 kişi yaralandı

Kaza Halfeti Bozova yolunda meydana geldi. Alınan bilgilere göre Halfeti ilçesinden Bozova'ya doğru düğün çeyizi almayan giden Nuri Arıkan'ın kullandığı 10 FA 641 plakalı hafifi ticari araç pikap İncirli mahallesi yakınlarında şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç takla atarak şarampole yuvarlandı. Kazada Selim Arıkan, Reşat Arıkan, Emine Akın ve İslim Ülküp hayatını kaybederken, 9 kişi ise yaralandı. Olay haber verilmesi ile olay yerine çok sayıda sağlık ekibi, itfaiye sevk edildi. Yaralılar 112 sağlık ekipleri tarafından Bozova Devlet Hastanesine Kaldırıldı. Olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdam İçin Referanduma Gideriz

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümünde Şanlıurfa'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da Vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Bahçeli evet diyor, sayın Yıldırım aynı, Kılıçdaroğlu da eğer yanlış duymadıysam ben de desteklerim dedi. Herhalde destekler değil mi? Desteklemezse ne olur? Söyleyin, bir referandumda onun için yaparız."dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa Buluşması kapsamında Şanlıurfa'ya geldi. Cumhurbaşkanı'nı miting alanına girişte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı, İlçe belediye başkanları, AK Parti teşkilat üyeleri, belediye başkanları, STK temsilcileri karşıladı.

Referandumda Türkiye Rekorunu Harran Ovası Kırdı

Cumhurbaşkanlığı sistemi Anayasa değişikliğine ilişkin yapılan halkoylamasında resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 97.2'lik 'Evet' oylarıyla Türkiye rekoruna Şanlıurfa'nın Harran ilçesi imza attı. 97, 27 oy ile Türkiye birincisi olan Harran’da vatandaşlar demokrasi meydanında toplanarak seçim sonucunu kutladı.

16 Nisan referandumu geride kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre; Sandıklardan yüzde 51,4 Evet, yüzde 48,6 da hayır çıktı. 1 Milyon 29 seçmenden 861 Bin 730 kişinin (katılım oranı % 83,69) sandık başına gittiği Şanlıurfa’da ise yüzde 70,8 Evet ve yüzde 29,2 hayır çıktı.1 Kasım seçimlerinde yüzde 64,6 oranında oy alan AK Parti, referandumda bu oyunu yüzde 6,2 oranında arttırmayı başardı.

Urfa'da köpek kavgası, 2 ölü 5 yaralı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde iddiaya göre köpek yüzünden çıkan kavgada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Olay Eyyübiye ilçesi Nur Kalkan Mahallesinde meydana geldi. iddiaya göre Doğan ile Elmas aileleri arasında mağarada köpek beslemesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmada büyüdü kavgaya dönüştü kavgada pompalı silahtan çıkan kurşunlara İsmail D. ve Ahmet E.'a ve 5 kişiye isabet etti. İsmail D. olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın haber verilmesi ile olay yerinde sağlık ekibi ve polis intikal etti. Ağır yaralanan Ahmet E. Ambulans ile Balıklıgöl devlet hastanesine kaldırıldı. burada yapılan tüm müdahaleye rağmen Ahmet E. kurtulmayarak hayatını kaybetti. Mahmut E.ve 4 kişi ise Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaldırıldı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan İsmail D. ile Ahmet E.’ın cenazeleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.. Polis olayla ilgili Mahmut E., Nuri D, Vedat D. ve Mehmet D.'yi gözaltına aldı, olayda kullanılan 2 adet pompalı tüfeğe ele geçirdi.

Suruç'ta Bombalı Araç Patlatıldı

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde patlama meydana geldi. Şüpheli araç kendini arttı.

Alınan bilgiye göre; Polis Suruç merkezde şüphelendiği 33 CFY 67 plakalı aracı durdurmak istedi, şüpheli araç durmayarak kaçtı , ilçe mezarlığı yanındaki boş arazide araçta bulunan kadın terörist, polisin kendisini takip ettiğini fark etti. Bunun üzerine bomba yüklü aracı patlatan kadın terörist etkisiz hale getirildi. Patlamanın olduğu bölgede 1 metre derinliğinde, 2 metre genişliğinde çukur oluştu. Olay yerine ambulans ve polis, özel hareket ve jandarma sevk edildi. patlamayla birlikte araçtaki parçalar çevreye yayıldı. Kadın teröristin bombalı aracı infilak ettirmesinin ardından polis, olay yerinde inceleme yaptı, delil topladı. Yapılan araştırmada, araçta, demir ile güçlendirilmiş TNT ve C-4 karışımı 50 kilo patlayıcı olduğu tespit edildi.

Türk Yıldızları'ndan Şanlıurfa'da muhteşem gösteri

Şanlıurfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türk Yıldızları akrobasi gösterisi yaptı. Gösteri izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

Eyyübiye ilçesi eski havalananında yapılan gösteriyi, Şanlıurfa Valisi Azim Göngür Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şehit Aileler Dernek Başkana Mehmet Yavuz, STK Temsilcileri ve binlerce vatandaş birlikte izledi.

Şanlıurfa'nın düşman işgalinin kurtuluşunun 97'ncı yıl dönümü etkinliklerinde Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları Akrobasi Timi eski havaalanında bir gösteri yaptı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otobüslerle kent merkezinden ücretsiz olarak eski havaalanına taşındı. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığının akrobasi timi, Malatya'dan havalanarak kısa sürede ulaştığı Şanlıurfa semalarında gösteri yaptı. Türk Yıldızları'nın gösterisini ilgiyle izledi. Gösteri öncesi Türkiye'nin değişik illerinden gelen folklar ekipleri yörelerinin halk oyunlarını ve Mehteran takımı gösteri sergiledi. Türk Yıldızları'nın Şanlıurfa'da yaptığı Hava Akrobasi gösterisini izleyen vatandaşlar, heyecan dolu anlar yaşadı. Savaş uçaklarıyla yapılması zor akrobatik hareketlere imza atan Türk Yıldızları, gösteriye gelen izleyicilere üstün pilotluk maharetlerini Şanlıurfa semalarında sundu.

Urfalı 400 kadın Dünya rekoru kırdı

Şanlıurfa'da ‘Leğeni Al Gel’ sloganı ile Şanlıurfa Müzesi bahçesinde Urfa müzikleri eşliğinde 400 kadın çiğköfte yoğurarak dünya rekoru kırdı.

Şanlıurfa'da Turizmi Geliştirme Derneği tarafından "Leğeni al gel" sloganıyla organize edilen etkinlik kapsamında, Kent Müzesi Kompleksinin bahçesinde bir araya gelen 400 kadın, yöresel müzikler eşliğinde aynı anda çiğköfte yoğurdu. Şanlıurfalı kadınlar bu etkinlikle aynı zamanda Dünya Kadınlar Rekorlarına da girmiş oldu.

Anız yangını kazaya neden oldu, 2 ölü, 3 yaralı

Şanlıurfa’da Mardin yolunda bir çok aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken 3 kişi ise yaralandı.

Kaza Şanlıurfa-Mardin karayolunun 25'nci kilometresi, otoban yolu yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre yol kenarında anız yakmaktan dolayı dumanının yoldaki görüş açısını kapatması nedeniyle 7 araç zincirleme kaza yaptı. Kazada 06 BS 9048 plakalı otomobilin sürücüsü İbrahim Aykan ve oğlu Abdulgani Aykan (23) olay yerinde hayatını kaybederken 3 kişi ise yaralandı. Olayın haber verilmesi ile olay yerine sağlık ekibi ve itfaiye sevk edildi. Yaralılara Ambulanslar ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Şanlıurfaspor 2.lige düştü

2.lige düşen Şanlıurfaspor da yeni sezon öncesi alınan kongre kararı sonrası bugün olağan üstü kongre yapıldı. Kongrede tek liste ile seçime gidildi. Emin Yetim başkanlığında hazırlanan yönetim listesi oyların çoğunluğu ile kabul edildi. Kulüp Emin Yetim ile yolda devam kararı aldı.

Viranşehir 'de Korkunç Cinayet,2 Ölü

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde Bir kişi eşini ve kızını sokak ortasında silahla vurarak öldürdü

Olay Viranşehir ilçesi Azadi mahallesinde meydana geldi. iddiaya göre henüz nedeni belli olmayan bir nedenden dolayı Hasan E. adında bir kişi sokak ortasında 43 Yaşındaki eşi Hanife E. ve 16 yaşındaki kızı Sevda E.'yi silahla vurdu. Genç Kız olay yerinde hayatını kaybederken Annesi ağır yaralandı. Olayın haber verilmesi ile olay yerine sağlık ekibi ve polis intikal etti. Ağır yaralı Eş Ambulans ile Viranşehir Devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtulamayarak hayatını kaybetti. Polis Kaçan eşin bulunması için çevrede geniş çaplı soruşturma başlattı.

Urfalı Fakir Babası Fakıbaba Bakan Oldu

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirilmesi Şanlıurfa'da sevinçle karşılandı. Aşiret ve esnaf Fakir babasına büyük destek verdi

Başbakanlığının kabine değişikliği yapılır yapılmaz Şanlıurfa halkı TV’lere kilitlendi. Kabine değişikliğinde Şanlıurfa’da Belediye Başkanlık döneminde ve Milletvekili döneminde Şanlıurfa halkının gönlünde taht kuran gerektiği zaman halkın fakir Babası olan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Gıda Tarım ve Hayvancılık Bankanı olması Şanlıurfa’da büyük sevinç yarattı.

Urfalılar Demokrasi Şehitleri İçin Yürüdü

Şanlıurfa'da 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla Mehter Eşliğinde “'Milli Birlik Yürüyüşü' yapıldı

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin birinci yılında vatandaşların vermiş olduğu kahramanlık mücadelesi, tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da anılıyor. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'nün darbe girişimine karşı vatandaşların göstermiş olduğu kahramanlık mücadelesi, hain girişimin birinci yılında “'Milli Birlik Yürüyüşü' yapıldı

Vinç Kazasında Hayatını Kaybeden 5 Kişi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Adana'da gübre fabrikasının çatısında çalışma yaparken vinç halatının kopması sonucu hayatını kaybeden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine kayıtlı akraba olan 5 kişi Kürtçe ağıtlarla yan yana açılan mezarlarda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Organize Sanayi Bölgesi'ndeki gübre fabrikasında dün meydana gelen olayda, hepsi de Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden Adana'ya çalışmaya gelen 6 işçi, bindikleri vincin sepetinin halatının kopmasıyla 10 metre yüksekten düşerek ağır yaralandı. Yaralılardan biri daha bu sabah hayatını kaybederken ölen işçilerin kimlikleri de kesinleşti. Çatı ve asma tavan işçisi olan, hepsi de akraba Murat Gümüş, kardeşi Mustafa Gümüş, akrabaları Emre Halil Aslan, Faruk Kaya ve kuzeni Fehmi Kaya'nın cenazeleri Adli Tıp'taki otopsilerinin ardından Şanlıurfa'ya gönderildi.

Haliliye ilçesinde 2 çocuk sulama kanalında boğuldu

Şanlıurfa'nın Karaali ve Çamlıdere mahallesinde iki ayrı yerde kanal kenarında oynarken suya düşen 2 çocuk boğuldu.

Olay, Haliliye ilçesine bağlı Çamlıdere ile Kararaali Mahallesi'nde meydana geldi. DSİ ait sulama kanalı kenarında oynayan 2 yaşındaki Rukiye B. dengesini yitirip düştüğü kanalda akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Yakınlarının ihbarıyla Çamlıdere Mahallesi'ndeki olay yerine sevk edilen dalgıç polislerinin arama sonucu Rukiye Bozkurt'un cesedi sudan çıkardı.

Karaali Mahallesi ise evlerinin yanında bulunan sulama kanalında düşen 1, 5 yaşındaki Abit T. de boğularak öldü. Çocukların cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı

Katliam Gibi Kazada Halfetili Aile Yok Oldu

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren aynı aileden 4'ü çocuk 6 kişinin cenazesi, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi Aşağı Göklü mahallesinde defin edildi.

Kaza dün Kocaeli TEM Otoyolu Gebze Muallimköy mevkiinde meydana gelen trafik kazasında Ziver Aktaş yönetimindeki TIR karşı şeride geçerek 1 minibüs ve 2 otomobile çarptı. Kazada, Şanlıurfa'dan Almanya'ya dönen ailenin bulunduğu minibüsteki 6 kişi ölürken, diğer araçlarda bulunan 3 kişi ise yaralandı. Kazada yaşamlarını kaybeden 35 yaşındaki Adnan Erdoğan, eşi 33 yaşındaki Fatma Erdoğan, çocukları 10 yaşındaki Melisa, 7 yaşındaki Müslüm, 5 yaşındaki Yakup ve 3 yaşındaki Yusuf'un cenazeleri otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak toprağa verilmek üzere Gaziantep'e götürüldü. Ardından Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi Aşağı Göklü'ye getirilen cenazeler burada Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla karşılandı, Yakınları sinir krizi geçirdi, cenazeler kılınan ikinci namazın ardından aile mezarlığına defin edildi.

Başbakan Yıldırım Müjdeyi Urfa'dan Verdi

17 milyon öğrenci için, yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Başbakan Yıldırım da okullarda yeni yılın açılışını Şanlıurfa'da gerçekleştirdi.

Türkiye’nin en kalabalık ve genç nüfusunun fazla olduğu illerin arasında yer alan Şanlıurfa’da yaklaşık 700 bin öğrenci ders başı yaptı. Başbakan Binalı Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde bulunan Hacı Abdurrahman Özdemir ortaokulunda , 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılının açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Başbakan yardımcısı Fikri Işık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçe Belediye Başkanları katıldı.

Urfa’da 2 Kardeş ve 1 Kuzenin Pamuk Yığınlarda Öldü

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde 2 Kardeş ve Kuzenin cansız bedenleri Pamuk yığınların içinde bulundu.

Olay Eyyübiye ilçesi Güzeller mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Güzeller mahallesinde pamuk toplayan kardeşler Harun Tekdağ (13) ve Ali Tekdağ (14) ile kuzenleri Hüseyin Tekdağ (14), tarlanın kenarındaki pamuk yığınlarının üstünde uzanıp soğuk olduğu için üzerlerini pamukla örttü. Çocuklara seslenen yakınları cevap alamayınca pamuk yığınlarının altına baktı. Çocukların cansız bedeniyle karşılaşan yakınları, Jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri çocukların öldüğünü sapladı. Çocuklar otopsi yapılamak üzere Adli tıp morguna kaldırıldı. Morgun önüne gelen çocukların yakınları, gözyaşlarına boğulup sinir krizleri geçirdi.

İSOT Festivalinde Urfalı Sanatçılar Coşturdu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İsot Festivali’ etkinlikleri kapsamında Şanlıurfalı Ünlü Sanatçılar Zekeriye Ünlü ve Ferhat Göçer sahne aldı.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde düzenlenen etkinlikte Ferhat Göçer, Zekeriya Ünlü ve Sedat Anar sevenleri ile buluştu. Konseri Şanlıurfa Valisi Abdullah Eren, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, protokol üyeleri ve çok sayıda kişi izledi. Şanlıurfa Sıra Gecesi ekiplerinin yöresel eserlerini seslendirdiği programda, 20 kişinin yoğurduğu 5 bin kişilik çiğ köfte, katılımcılara ikram edildi.

Kısas Yolunda feci kaza, 3 ölü, 17 yaralı

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Kısas yolunda tarım işçilerini taşıyan minibüs otomobil ile çarpıştı. kazada, 3 kişi öldü, 17 kişi yaralandı

Haliliye ilçesi Kısas Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Şanlıurfa'dan alınan tarım işçilerini seraya taşıyan Atilla Ateş idaresindeki 63 DP 614 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen Orhan Çakmak'ın kullandığı 38 KV 746 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada minibüs, yol kenarına devrilirken, otomobil ise, tarlaya uçtu. Kazada otomobil sürücüsü Orhan Çakmak olay yerinde hayatını kaybetti, 18 işçi yaralandı. Kazanın haber verilmesi ile olay yerine çok sayıda Ambulans ve itfaiye sevk edildi. Yaralılar Ambulanslarla Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırıldı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Sera Baylan ve Hamit Kaya yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazayı haber alan yakınları hastanelere akın etti. Kaza nedeniyle Kısas yolunda uzun araç trafiği meydana geldi. Araçların çekilmesiyle yol normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Harran'da M.S.12. Yüzyıla ait hamam bulundu

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yapılan kazı çalışmalarında (M.S.12-13 Yüzyıl) ait hamam bulundu.

Harran üniversitesi Arkeoloji bölümü kazı ekipleri Harran İçkale sarayında yaptıkları kazı çalışmalarında üç kubbeli bir hamam buldu. Hamamın Zengi Atabeyliği ve Eyyübiler dönemine ait olduğu belirtildi. Bulunan hamam üç kubbeli oda duvarlar günümüze kadar korunmuş, soğukluk odasında çeşme ve daireli formlu havuz ve nişler ılıklık çeşme ve taş şekilleri , iki adet sıcaklık odası, halvetler, kurnalar sıcak ve soğuk su künk hatları yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49