Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da 1 Ayda Meydana Gelen Boğulma Vakaları

Yaz aylarında, hava sıcaklıklarının ortalama 45- 50 dereceyi bulduğu kentte sıcaklardan bunalanlar, serinlemek için çareyi Fırat Nehri ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında oluşan göller ile proje kapsamındaki sulama kanallarına girmekte buluyor.

Kentte bir ayda yapılan tüm uyarılara ve alınan önlemlere rağmen serinlemek için Birecik'teki Fırat Nehri, Atatürk Barajı ile tarımsal sulama için kullanılan ve yüksekliği 8 metreyi aşan sulama kanallarında yüzen 10 kişi boğuldu. Tüm bu uyarılara rağmen özellikle kırsal mahallede oturan çocuklar, tehlikeye aldırmayarak, kanallarda yüzmeye devam ediyor.

İşte Şanlıurfa Genelinde 1 Ayda Meydana Gelen Boğulma Vakaları

Bozova'da İki Kadın İle Bir Çocuk Suda Boğuldu

Olay Bozova ilçesi Atatürk barajında meydan geldi. İddiaya göre, Arikök (saf) suyun kenarına pikniğe giden Urfalı aile serinlemek için suya giren, çocukları 17 yaşındaki Büşra B. ve 13 yaşındaki Elif Naz Çoban ile ismi öğrenilmeyen bir kişi bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Çocukların çırpınışını gören Anne Sıdıka Beden ile akrabası Nimet Yıldırım Suya atlayarak Çocuklarını, çevredekilerin yardımıyla kurtarılırken anne Sıdıka Beden ile akrabası Nimet Yıldırım suya batarak gözden kayboldu. Hastaneye kaldırılan 3 çocuktan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olay yerine giden ekipler, annelere ulaşamayınca su altı polislerini çağırdı. Dalgıç polisler, yaptıkları çalışma sonucunda Nimet Yıldırım ile Sıdıka Beden kadınların cesedine ulaşıp sudan çıkarttı. Acil serviste tedaviye alınan çocuklardan Elif Naz Çoban doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Nimet Yıldırım, Sıdıka Beden ve Elif Naz Çoban'ın cansız bedenleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna konuldu.

Baraj Yine Bir Can Aldı

Olay, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde meydana geldi. İddialara göre sıcaktan bunalan Yunus Ç. (19) serinlemek için baraja girdi. Barajda çırpındığını gören çevredeki vatandaşlar durumu sağlık, itfaiye ve emniyet ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen dalgıçlar Yunus Ç. (19) barajdan çıkarak ambulansa bindirildi. Ağır yaralanan Yunus olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Bozova Devlet Hastanesi acil bölümüne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Yunus tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gencin cesedi otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Serinlemek İsterken Boğuldu

Edinilen bilgilere göre olay, Bozova ilçesine bağlı Yaslıca Hayal Parkta meydana geldi. İddialara göre sıcak havadan dolayı suda serinlemek isteyen 2 çocuk babası Halil E. Bozova ilçesine bağlı Yaslıca Hayal Park barajına girdi. Kısa sürede gözden kaybolduğunu gören çevredeki vatandaşlar durumu sağlık ve emniyet ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen dalgıçlar suda yaptıkları aramada Halil E. cesedine ulaşıldı. Halil E.’nin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Akçakale'de Kayıp Çocuktan Kötü Haber!

Edinilen bilgilere göre olay dün Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Uğraklı kırsal mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre dünden belli çocuklarından haber alamayan aile jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Çocuk için ilçede arama başlatılırken Mehmet Altun (13) cansız bedeni Uğraklı Kırsal mahallesinde bulunan sulama kanalında bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Mehmet Altun (13) ait olan cansız bedeni Akçakale Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kanala Düşen Gencin Cesedine Ulaşıldı

Olay Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Sırrın Mahallesinde bulunan DSİ sulama kanalında meydana geldi. İddiaya göre 16 Yaşındaki İsmail D., serinlemek için sulama kanalına girdi. Bir süre sonra akıntıya kapılan İsmail D. gözden kayboldu. Sulama kanalına düştüğünü fark eden ve daha sonra gözden kaybolan çocuğu gören çevredeki vatandaşlar ihbarı ile olay yerine Sualtı polisi, sağlık ekibi ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Genci bulmak için kanalda arama çalışması yürüten ekipler, akşam saatlerinde çalışmaları durdurdu. Su seviyesinin düşmesinin ardından Öğle saatlerinde arama çalışmaları yeniden başladı. Çocuğun ailesi ve yakınlarının kanal etrafındaki bekleyişi 24 saat sonra cesede ulaşılması ile son buldu. Gencin cesedi otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Fırat Nehrinde Cesedi Bulundu!

Ş.urfa'nın Birecik ilçesinde 22 Temmuz'da serinlemek için girdiği Fırat Nehri'nde boğularak kaybolan 5 çocuk babası Edip Kılıç'ı cansız bedeni'ne ulaşıldı kaybolduğu yerin yaklaşık 16 kilometre uzağında bulundu.edip Kılıç'ın cesedi otopsi için şanlıurfa adli morguna kaldırıldı.

Fırat'ta Boğuldu

Olay akşam saatlerinde Bozova ilçesinde bulunan Çatak Dinlenme tesislerinde meydana geldi.Mustafa K. isimli 19 yaşındaki genç Şanlıurfa’dan Bozova ilçesine arkadaşlarıyla birlikte piknik yapmak için Fırat Nehrine gitti. Sıcak havada serinlemek için nehre girdi. Yüzme bilmeyen genç bir süre sonra suda çırpındı, ardından da gözden kayboldu. Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen sualtı polisleri, kısa süreli çalışmanın ardından gencin cansız bedenine ulaştı.Gencin cesedi yapılan incelemenin ardından Şanlıurfa adli Tıp Kurumuna gönderildi

Sulama Kanalına Atlayan Kadın Canına Kıydı

Olay Haliliye ilçesine bağlı Ulubağ mahallesinde bulunan sulama kanalında meydana geldi. İddia göre bunalıma giren 50 yaşında M.K DSİ’ye ait sulama kanalına atlayarak intihar etti. Çevredeki vatandaşların haber vermesi ile sağlık ekibi ve kurtarma ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekibi, kadını yapılan aramalar sonucu kanaldan çıkardı. Ambulansa alınan kadın, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kadının cesedi yapılan incelemenin ardından otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

Haber: Mustafa Bayar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48