Öne Çıkanlar sanlıurfa urfa Vali Erin urfahaber buyuksehır

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Çiğ Köftesi 2008 Yılında Tescillenmiş

Şanlıurfa ile Adıyaman arasında ‘çiğköfte bizim’ tartışmaları devam ediyor. Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, çiğköftenin tescili için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunduğunu ifade ederek başvurunun kabul edildiğini ileri sürdü. Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası 2006 yılında tescil başvurusu yaptığı 2008 yılında ise tescillendiği görüldü.

Coğrafi işaret ve marka tescili konusunda 2015 yılında Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının başvurusu sonuçlandı. Aralık ayı içerisinde çiğköftenin coğrafi işaret ve marka tescili belgesi teslim edileceği belirtildi.

Şanlıurfalılar ise Adıyaman çiğ köftesinin bazı baharat farklılıklardan dolayı farklı bir tescil aldıklarını, Şanlıurfa’ya özgü Çiğköftenin 2008 yılında tescillendiğini belirtiler.

Anahtar Kelimeler:
UrfaCıgkofteAdıyaman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48