Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Büyükşehir neyi gizliyor?
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi meclis toplantıları basına kapalı bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Beş dakikası basına açık bir şekilde yapılan meclis toplantıları daha sonra basına kapatılıyor.
SGK İl Müdürlüğü binasında her ay gerçekleştirilen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının basına kapalı bir şekilde yapılması halkın tepkisini çekiyor.
Fakıbaba döneminde böyle bir uygulamanın yapılmadığını belirten vatandaşlar alınan kararın doğru olmadığını söylediler.
Daha önceleri bu konu hem ulusal hem de yerel basında yer almıştı. Tepkiler üzerine herhangi bir çalışma başlatmayan Belediye yönetimi akıllara “Büyükşehir neyi gizliyor” sorusunu getiriyor.
Meclis toplantılarının basına kapalı olmasına tepki gösteren vatandaşlar her şeyi bilmek istediklerini belirterek Urfanatik Gazetesine açıklamalarda bulundular.
Meclis toplantılarında konuşulanları bilmek istediğini belirten Mehmet Çalı Belediyenin şeffaf olması gerektiğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu;
" Meclis toplantıları halka açık yapılmalı, halk izlemeli, medya meclis toplantılarını takip etmeli,  onlar izlerse bizde medya’dan takip ederiz. Onlardan haber alırız. Neden kapalı yapılıyor, saklanacak bir durum mu var Belediye şeffaf olmalı diye düşünüyorum"
Daha önce canlı izlene meclis toplantıların tekrar televizyonda canlı yayınlanmasını isteyen Nabi Avcı, “Daha önceki Belediye Başkanı döneminde meclis toplantılarını iş yerinde canlı izliyorduk, Şanlıurfa için ne karar alındığını görüyorduk. Büyükşehir olduk çok şey değişti meclis ne yapıyor ne yapmıyor. Ne kararlar alınıyor artık bilmiyoruz, toplantılar eskisi gibi yine vatandaşa ve basına açık olsun" dedi.
Meclisinin basına kapalı yapılmasını gazetemize değerlendiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan, “Meclis üyelerinin dikkatlerinin dağıldığını, zaman zaman bu durumun uzun tartışmalara yok açtığını, bundan dolayı meclisin daha hızlı bir şekilde kararlar alması için böyle bir karar alındığını,  ileri ki zamanlarda internet üzerinden belediye meclis toplantılarının canlı olarak yayınlanacağını” ifade etti.
Viranşehir Belediye başkanı ve Büyükşehir meclis üyesi olan Emrullah Cin, meclis toplantılarının basına kapalı olmasının usule uygun olmadığını belirterek şunları söyledi;
“Bu çalışma Antidemokratik çalışmadır. Basına kapalı olmasını doğru bulmuyorum ve bunun mücadelesini veriyoruz.”
Ayrıca konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Haliliye Belediye Meclis üyesi Cemal Babaoğlu, “Haliliye Belediye meclis üyesi olarak bizimde ilk toplandığımız gün, meclis toplantılarının basına açık olması yönünde karar alındı. Büyükşehir belediye meclis toplantılarının basına kapalı olması yönünde karar alınmış, bu kararlara DBP grubu itiraz etmiştir. Daha sonra vermiş olduğu önergeyle AK Partinin oylarıyla ret edilmiş ve tamamıyla AK Parti meclis üyelerinin oy çokluğuyla belediye meclisinin toplantılarının basına kapalı olması kararı alınmıştır. Baktığımızda neden böyle bir karar alma gereği duyuyorlar, ayrıca bunun yasal bir gerekçesi yoktur. Belediye yasası meclisin halka ve basına açık olması yönünde maddesi vardır. Bu karar tamamıyla belediye başkanının tasarrufudur. Demek ki orada halkın duymasını istemediği kararlar var. On bir Nisan kararında biz bunu gördük,   Topçu meydanının Rabia meydanı olması kararında gördük. Mecliste görüşülen tartışmalı imar kararları var, bunlar görüşülürken basına kapalı olmasını arzu ediyorlar bu kararların kamuoyu tarafından tartışılmasını istemiyorlar. Bir Belediye meclis üyesi olarak yasak meclis kararlarını tasvip etmiyorum. Meclis toplantıları değil basına halka açık olmalıdır. Umarım alınan bu yanlış karardan ısrar edilmemesi gerekir. Tüm meclis toplantılarının halka ve basına açık olması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49