Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Besi OSB temel atma töreni Yapıldı
Temel atma töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu bölgede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi gerektiğini belirterek, Besi OSB'sinin 8 bin 550 arazi üzerine kurulduğunu ve ilk etabının temelini attıklarını söyledi.
Temeli atılan tesis sayesinde Şanlıurfa Türkiye'nin en büyük, en modern besi bölgesine kavuştuğunu aktaran Eker, buranın kent için 2 acıdan önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti:
''Burada yapılacak hayvancılıkla gıda sanayisinin önü açılacak. Markalar olacak, Şanlıurfa tarıma dayalı sanayinin de gıda sanayinin de ihracatında inşallah markası haline gelecek. Yüzbinlerce büyük baş hayvan burada yetiştirilecek. Birincisi bu ikinciside en az onun kadar önemli. Şuanda yüzlerce mağarada vatandaşlarımız besicilik yapıyor, bu mağaraları ahır olarak kullanıyor. Bunlar Urfa'nın tarihi ve turistlik değerleri, en az Haleplibahçe'deki mozaikler kadar önemli. Ama bugün onlar ahır olarak kullanılıyor. İşte biz bu bütün mağaralardaki 70 binin üzerindeki hayvanı oradan çekip buraya getirdiğimiz de ki bu tesisi bunun için kuruyoruz, o zaman orada uygulayacağımız projeyle Şanlıurfa'nın turizmine, tarihi kültür değerine yeni bir hazine katmış olacağız ve Şanlıurfa bunun üzerinden de ayrıca bir cazibe merkezi haline gelecek.''
Temeli atılan Besi OSB'nin 1. etabında 2 bin 660 dekar kapalı alan ve 532 işletme olacağını belirten Eker, ''532 besihane olacak, onun için Türkiye'nin en büyüğü en önemlisi. Biz burada bunu büyük bir yatırım olarak düşünüyoruz. Türkiye'de hala hazırda devam eden Kars, Amasya, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir, Yalova'ya ilaveten 2012 yılında biz bir tek yer programa aldık oda Şanlıurfa. Buda Şanlıurfa'ya verdiğimiz önemi göstermesi açısından son derece önemli'' şeklinde konuştu.
 
Şanlıurfa'da 2. aşama olarak organize sera bölgesi kuracaklarını aktaran Eker, şunları kaydetti:
''Termal su bölgesi Karaali bölgesinde bir de inşallah organize sera bölgesi yapacağız. Bakın 53 tane o bölgede destekledik bunlar termal sularla ısıtılıyor, yani maliyeti çok düşük. Yeraltındaki termal suyu çıkarıp boruyla seranın içerisinden dolaştırıyorsunuz kalorifer gibi dolayısıyla seranın ısıtma maliyeti aşağıya düşüyor. Burada yetiştirilen sebze Türkiye'nin diğer bölgelerinde ve Şanlıurfa'da satılıyor. Burayı biz bir organize sera bölgesi haline getireceğiz.''
 
-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik
 
Temel atma töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden birisi olduğunu belirterek, 2012 itibariyle kentin tarımsal değerinin 5.1 milyar TL'ye ulaştığını söyledi.
Temeli atılan tesisin kısa sürede bitirilmesi için takibini yakından yapacaklarını aktadan Çelik şunları kaydetti:
''Besi OSB'nin temeli atılıyor, özellikleri geneli itibariyle şunu söyleyebiliriz. Türkiye'nin en büyüğünün temeli atılıyor. Şanlıurfa'ya da bu yakışır. Bin 700 kişi istihdam edilecek ama dolaylı olarak 5 bin kişi istihdam edileceği projenin temelini atıyoruz. Bu projeyle sağlıksız hayvan üretimine son veriyoruz. Artık sağlıklı bir şekilde modern ortamlarda hayvan üretimini gerçekleştirmiş olacağız.''
Daha önce verdikleri sözleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çelik, kentin bütün projelerini hayata tek tek gerçekleştireceklerini anlattı.
Konuşmaların ardından Bakan Eker yüklenici firma yetkilisiyle pazarlık yaparak 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanan süreyi 1 yıla çekti.
Tesisin temel atma töreni Bakanlar, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından gerçekleştirildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49