Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa BDP’den 15 Şubat Açıklaması
Şanlıurfa BDP İl örgütü tarafından Öcalan’ın yakalanışının 14 yılı nedeniyle Karakoyun İş merkezi önünde Basın açıklaması yapıldı.
 
Basın Açıklmasını BDP il yönetici Abdurrahman Pişkin yaptı.
Pişkin” Abdullah Öcalan 15 şubat 1999 tarihinde Türkiye’nin ve uluslar arası güçlerin baskısı sonucu Öcalan sırasıyla Yunanistan,Rusya ve İtalya’ya gitti ancak ABD’nin baskılarından dolayı hiçbir ülke oradan da Kenya’ya giden Öcalan,burada uluslar arası güçlerin komplosu Sayın Abdullah Öcalan’ın şahsında Kürtlerin,Türklerin ve tüm Ortadoğu halkların demokratik birliği ve özgür geleceğine yönelik şiddetli bir karşı müdahalenin adıdır.15 şubat süreci  ile başlayan ve Türkiye barışı için önemli çalışmalar yapan Öcalan yaklaşık iki yıldır Avukatları ile görüştürülmemekte ve ağır tecrit koşullarında yaşamaktadır.
AKP Hükümeti iktidara geldiği günden  Bu yana Kürt Halkının mevcut sorunlarını zaman.zaman dillendirse de topluma herhangi  bir çözüm projesi sunmamış,geçmişten gelen iktidarların bile yapmadığı bir baskı ve korku imparatorluğu kurmayı amaçlamıştır.
Oslo görüşmeleri ile başlayan müzakere sürecinde Öcalan’ın Muhatap alındığı bizzat Başbakan tarafında kamuoyuna açıklanmıştı .
Ülkemizde yıllardır süren  savaşı Durdurabilme iradesine sahip olduğu  her açıklamasında belirten AKP hükümeti Öcalan  ile yapılan görüşmelerin  ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşmalıdır.
Kürt sorununda gelinen nokta tamamen bir oyalama noktasıdır. Bir yandan görüşmelerde bulunan hükümet bir yandan da askeri ve siyasi operasyonlara devam etmektedir. Sorun Öcalan ile masaya yatırılıp müzakere edilmeden çözülmeyecektir. Her geçen dakika halkların aleyhine işlemektedir.
AKP’nin açılım adı altında başta Kürtler olmak üzere bütün Türkiye’deki azınlıklara yaşattıkları ortadayken,tecrit ve katliamlarla sindirme politikalarını gündemin baş sırasına oturtan AKP zamdan zülümden başka bir şet vaat etmemektedir…
Yukarı açıkladığımız nedenlerle ;Başta Kürtler olmak üzere,bütün ezilenler ve ötekileştirilenlerin bu dayatılan sürece denk bir duruş ve anlayış geliştirmeleri hem insanı  hemde tarihsel bir sorumluluktur, zorunluluktur…
Bizler BDP il örgütü olarak Kürt sorununun  demokratik ve barışçıl  yollarla çözülmesi ve müzakerelerin devam etmesi için  Öcalan derhal serbest Bırakılmasını Talep Ediyoruz.
Bu vesile ile 14.yılına girdiğimiz 15 şubat uluslar arası komplosunu lanetliyoruz! Basın açıklamasından sonra oturma yapan grup dağıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49