Öne Çıkanlar 1 yaralı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Başsavcısı Öztoprak’tan Yeni Adli Yıl Mesajı

Yarın yeni dönemin başlayacağı adli yıl dolayısıyla Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında 15 Temmuz Darbe girişimine değinen Başsavcı Öztoprak "Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşamış, bu vesileyle hain planları ortaya çıkan ihanet çetesinin en çok hedef aldığı kurumların başında da yargı teşkilatımız yer almıştır" dedi.

Demokrasi ve cumhuriyetimizi korumaya devam edeceklerine dikkat çeken Başsavcı Öztoprak mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Söz konusu hain girişim büyük Türk Milleti tarafından boşa çıkarılmış, milletimizin birlik ve beraberliğiyle bu hain girişim amacına ulaşamamıştır. Darbe girişiminin başlangıcından itibaren yargı gücünü yüce Türk Milleti adına kullanan hakim ve Cumhuriyet Sacılarımız, Anayasa ve yasalar çerçevesinde demokrasi ve Cumhuriyetimizi koruma, millet iradesine sahip çıkma hususunda kararlılıkla hareket etmişler, bundan böyle de tavizsiz hareket etmeye devam edeceklerdir.

Gücünü Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve yasalardan alan, yargının Türk Milletinin yargısı olduğu inancı ile, tam bir vicdani kanaat ile, tarafsızlıkla ve adaletle hareket eden Şanlıurfa adliyesi olarak hedefimiz, insan haklarına ve özgürlüklere saygılı, adil yargılanma ve lekelenmeme ilkelerine bağlı, birbirine aykırı çıkarları dengeleyen, diğerlerini yok etmek isteyen ihtirasları dizginleyen kararlar vererek Anayasamızda ifadesini bulan yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı temelinde vatandaşlarımızın yargıya olan güvenini en üst seviyede tesis etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 2018-2019 adli yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başta Şanlıurfa olmak üzere, adaletin tesisi için ülkemizin her köşesinde fedakarca görev yapan hakim, savcı, avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Görevleri başında şehit olan yargı mensuplarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum."dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49