Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Barosundan Dünya Çocuk Hakları Mesajı

1940'larda ortaya çıkan "Çocuk haklarını savunma, öğretme ve bilinçlendirme" hareketi olarak bilinen ve evrensel olarak kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Şanlıurfa Barosu yazılı açıklama yaptı.

Her yıl, Dünya Çocuk Hakları Günü'nde çocukların yaşadıkları hak ihlallerine dikkat çeken raporların yayınladığı ve çözüm için çağrılar yapıldığına dikkat çeken Baro, "Kriz dönemlerinin, en çok ve en ağır biçimde çocukları vurduğunu biliyoruz" diyerek yetişkinlere, yetkililere şu sözlerle seslendi:

"Elimizdeki kaynakları; çocukların sağlıklı beslenmelerine, yeterli sağlık hizmetine ulaşmasına, erken evlilikleri önlemeye, her çocuğun eşit koşullarda eğitime erişmesini sağlamaya, ergenler dahil bütün çocuklar için oyun ve fiziksel aktivte olanağı yaratmaya, kentlerimizi ve evlerini onlar için güvenli kılmaya, toplumsal yaşam içerisinde üretken olmalarına ve kararlara katılmalarına imkan veren bir düzen kurmak için kullanabiliriz. Bunu bir tercih meselesi olmaktan çıkarmalıyız. Hepimiz için bütün karar alıcılar ve hatta yetişkinlerin bunun bir yükümlülük olduğunu görmeliyiz."

Baro olarak çocuklar için hukuk çerçevesinde mücadelelerinin süreceğini kaydeden Baro, "Biz avukatlar ve Barolar olarak her türlü çocuk hakkı ihlalini izleyerek engellenmesi için hukukun sağladığı bütün olanakları sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz ve hep buna gerek kalmayan bir dünya ve bir ülke hayal edeceğiz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaCocukBaro
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49