Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa, 'Akıllı Şehirler' Statüsüne Geçiyor

Türkiye'nin en genç şehri Şanlıurfa'nın bu potansiyelini eğitime yönelterek Doğu'nun bilim, teknoloji ve endüstriyel şehri olma hedefi içerisindeki Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Çin'in Zhejiang Eyaleti'nin en büyük şehri ve başkenti konumunda yer alan Hangzhou'da 5 gün süreyle düzenlenen 'Akıllı Şehirler Ve Büyük Veri Forumu' konulu konferansta ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi Yönetim Kurulu toplantısında Türkiye'yi temsil etti.

Tarım, tekstil, kimyasal maddeler, ilaç, bilgi teknolojileri ve daha birçok sanayiyi içinde barındıran Çin'in en önemli endüstri şehirleri arasında gösterilen Hangzhou'da önemli temaslarda bulunan Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'mızın, Pekin, Şanghay, Hongzhou ve Tokyo gibi şehirlerle işbirliği içerisinde olması için verimli görüşmeler sağladık" dedi.

Şanlıurfa'da nüfus yaş ortalamasının 19 olduğunun da altını çizen Başkan Çiftçi, "Böylesine genç bir potansiyeli eğitim ve sportif faaliyetlere yönlendirerek daha sağlıklı bir gelecek inşa etmemiz gerekiyor. İşte bu hedefin bir ayağı olan bugünkü Çin'deki buluşmaya da önem veriyoruz. Çünkü biz, Şanlıurfa'mızı, teknolojik alt yapı olarak geleceğe hazırlamak istiyoruz. Akıllı şehirler statüsüne girmemiz için daha çok teknoloji üretmemiz gerekir. Uluslararası Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı bu temada bize yol gösterecektir.

Öte yandan Şanlıurfa; e-ticaret, e-trafik, e-mobil ödeme ve yazılım şehri olabilir. Genç bir nüfusa sahibiz. Bu nüfusu teknolojiyle buluşturacağız. Yazılım programları konusunda eğitim verdiğimizde nüfusumuz bunu başarabilecektir. Gençlerine inanan ve güvenen bir başkan olarak bunu gerçekleştirebileceğimize de inancım tamdır" diye konuştu.

'ŞEHRİMİZİN AVANTAJLARINI BİLİYORUZ'

Görüşmelerinde özellikle Şanlıurfa'nın tarımsal potansiyelini de gündeme getiren Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa, insanına ham madde bakımında zengin olan tarım ürünlerine dayalı sanayi ve tarımsal endüstri konusunda yeni fırsatlar sunmaktadır. Şehirler, yaşayan insanlara yeni fırsatlar sunabilir. Yeni fırsatlar noktasında şehrimizin avantajlarını iyi bilmek gerekiyor. Şanlıurfa sulanma imkanları açısından tarım konusunda yeni fırsatlar sunmaktadır. Bunun da artısını biliyoruz ve tarımsal endüstri için en iyi şekilde avantaj sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Başkan Çiftçi'nin Çin'deki temasları çerçevesinde yine görüşmelere katılacağı öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaBuyuksehırCıftcı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48