Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa 4 Müftü yüzlerce imam açığa alındı
15 Temmuz Darbe girişimleri sonrasında tüm kurumlarda temizlik çalışmaları başlatıldı.
Tüm kurumlarda olduğu gibi Şanlıurfa İl Müftülüğü’nde de operasyonlar kapsamında incelemeler başlatıldı. Geçtiğimiz gün başlatılan incelemeler kapsamında 4 ilçe müftüsü ve yüzlerce imam, müezzin açığa alındı. Açığa alınan din görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.
“İHSAN AÇIK DARBE GİRİŞİMİ GECESİ YAŞADIKLARINI ANLATTI”
Darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlatan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık Vali Güngör Azim Tuna ile konuştuktan sonra Camilerden Sela ve ezan okutulmaya başlandığını ifade etti.
Okunan Ezan, Sela ve Duaların vatandaşları motive ettiğini belirten İl Müftüsü İhsan Açık şu ifadeleri kullandı;
“Diyanet İşleri Başkanımızın da ifade ettiği gibi daha önceleri darbelerle ezanlar susturuluyordu, bu sefer ezanlarla darbe susturuldu buna vesile olduk Allah razı olsun. Ben 80 darbesini de gördüm. Babam o dönem imamdı sabah ezanında acaba ezanı okusam mı diye gitmişti o anı hatırlıyorum. Gecenin tam saat 00.05 geçe sayın valimiz aradı. Hocam vatandaşları nasıl yönlendireceğiz bu minarelerden ne yapabiliriz diye. Sela okutalım dedik. Sayın valimizin emriyle saat 00.15’te sela konuma kararı alındı. Biliyorsunuz bizde merkezi sistem yok ulaşabildiğimiz tüm imamları o saatte okutmaya başlattık. Bazı illerimizde merkezi sistem var o illerimizde de şu sorun yaşandı. Merkezi sistemin okunduğu alana gidilerek susturulmaya çalışıldı. Ama bizim burada hamdolsun öyle bir olayla karşılaşılmadı. Milletimizin dik duruşuna Diyanet İşleri Bakanlığımız okuduğu selasıyla, tekbirlerle ezanlarla moral motivasyon oldu. İmamlarımıza müezzinlerimize bu konuda çok teşekkür ederim”
“BU CUMA VAAZ OKUNMAYACAK”
Bugün kılınacak olan Cuma namazı öncesinde Vaaz verilmeyeceğini belirten Müftü İhsan Açık Kuran-ı Kerim okunacağını ifade etti.
Açık; “Bu hafta Cuma vaazımız yok. Çünkü artık konuşan milletimiz biz milletimize bir şey öğretecek değil biz milletimizden çok şey öğrendik. Vaazımız yok ne olacak şehitlerimiz var 250’ye yakın şehidimiz var. Şehitlerimizi anmak için Kuran-ı Kerim okunacak. Hatimler indirildi 2-3 günden beri hatim indiriyoruz. Hatimlerin dualarını yapacağız” dedi. 
4 MÜFTÜ VE YÜZLERCE DİN GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINDI
Müftü Açık darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlar kapsamında 4 müftü ve yüzlerce imam, müezzinin açığa alındığını duyurdu.
Soruşturmaların başlatıldığını belirten açık; “FETÖ ile ilgili şikayetler araştırmalarla ilgili şu imam, şu müezzin şeklinde şikayetler geliyor. İlimizde de şu anda 4 müftü, 100’ün üzerinde imam ve müezzin açığa alındı. Ama açığa alınanlar soruşturulup araştırmaları yapılacak. Vali bey ile az önce görüştüm gruplar halinde soruşturma yapılacak. Bu konuda acele edeceğiz çünkü biran önce hem acaba itham mıdır yoksa gerçekten bu şekilde var mıdır diye sonuçlandıracağız. Bu hususta da özellikle basın ve halkımızdan şunu istiyorum. Doğru ve sahi bilgiyle bize yardımcı olsunlar. Dün itibariyle soruşturmalarımız başlatıldı bugün daha da yoğunlaştıracağız Allah’ın izniyle önümüzdeki Cuma’ya kadar Şanlıurfa İl Müftülüğü olarak açığa alınan herkesin dosyası bitirilecek. 13 ilçemizde de açığa alınan din görevlilerimiz var. Sizde bilgi belge varsa bize iletin hemen bu işimizi bitirelim. Ayrıca iftira olma düşüncesiyle isimleri vermek istemiyorum. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49