Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

ŞANDER Sıra Gecesi
 Ankara’da Şanlıurfa kültür, gelenek ve göreneklerini yaşatma adına Şanlıurfalılar Derneğinin (ŞANDER) çabalarıyla, Urfa’nın bir simgesi olan sıra gecelerimizin müzik yanını tanıtıp yaşatma adına “ŞANDER Sıra Gecesi Müzik Grubu” kurulmuştur.

“ŞANDER Sıra Gecesi Müzik Grubu” TRT ve Kültür Bakanlığı sanatçılarından türküleri kendi yorumuyla ve davudi sesiyle okuyan, bestekâr, ses ve saz sanatçısı Kenan ŞELE tarafından çalıştırılmaktadır. Grup çalışmalarını haftanın belli günlerinde Dernek ofisinde yapmaktadır.

Şanlıurfalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut NİMETOĞLU’nun da içinde yer aldığı Gurup, Urfa sıra gecelerinin örf ve adetlerini yaşayan, kendilerini birer fahri Urfalı olarak kabul eden, Anadolunun farklı şehirlerden bir araya gelen özel ve güzel şahsiyetlerinden oluşmaktadır.

“ŞANDER Sıra Gecesi Müzik Grubu”nun amacı, UNESCO tarafından Dünya mirası olarak kabul edilen Urfa sıra gecelerinin, değişik zamanlarda ve mekânlarda çiğköftesi, tatlısı ve müziği ile tanıtılmasını yaşatmaktır. Ayrıca Derneğin hedefi; Ankaralılara kültürel ve sosyal bir etkinlikte bulunarak Urfa Sıra gecelerini  gelecek kuşaklara aktarmaktır.

“ŞANDER Sıra Gecesi Müzik Grubu” ilk Konserini; 21 Ocak 2014 tarihinde saat 19.00’da Ankara Hamamönü’nde Kabakçı Konağında verecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49