Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Samsat Meydanında Tarih Yeniden Canlanıyor
Şanlıurfa Belediyesi, tarihi Samsat Meydanı Projesiyle kente bambaşka bir görünüm kazandırmak için hummalı çalışma yürütüyor. Meydanının tamamen açığa çıkarılması için burada bulunan Askeri Gazino yaklaşık 7 ay önce yıkılmıştı. Askeri Gazinonun hemen yanındaki ve yine gazinoya bağlı olan Mehmetçik Dershanesinin de üniversite sınavları sonrası yıkımı gerçekleştirildi. Samsat Maydan’ın da bulunan bu her iki yapının yıkılmasıyla hafriyat ve inşaat çalışmalarını hızlandıran Şanlıurfa Belediyesi, Ramazan Bayram’ı sonrasında da projenin hayata geçirilmesi için temposunu artırdı. Askeri Gazinoyu, Tugay’ın içinde bir Ordu Evi yapma karşılığın yıkarak Samsat Meydanın da tarihi yeniden canlandırmaya başladı. Meydanındaki iki yapının yıkılmasıyla tarihi Karakoyun Deresi üzerinde bulunan Bizans Su Kemeri’ni, Hızmalı Köprü’yü ve Millet Köprüsü’nü ortaya çıkarttı. Şanlıurfa Belediyesi buralarda yapacağı çevre düzenlemesiyle kentin “Su Ögesi” büyük bir önem kazanmış olacak. Ayrıca yapılacak olan peyzaj çalışmalarıyla tarihi alana farklı bir görsellik kazandırmayı planlayan Şanlıurfa Belediyesi, Samsat Meydanı projesi çalışmalarına şuan gece gündüz devam ediyor. Proje sonunda meydanda aile parkı, gölet, şelale ve kafeteryalar mekanlar da yer alacak.  Sadece alt yapı değil üstyapı çalışmalarına da büyük önem verdiklerini belirten Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba; Samsat Meydanı’nda çok önemli çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Fakıbaba, “Samsat Meydanı’nın açığa çıkarılmasıyla birlikte köprülerin ortaya çıkması bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirecektir. Şanlıurfa Samsat Meydanı, Balıklıgöl dışında şehir kamusal rekreasyon alanı bulunmayan kent için alternatif bir kentsel mekan olarak geliştirildi. Kanal kıyısının canlandırılması, proje arazisine komşu olan Kurtuluş Müzesi ile kurulan mekansal ilişkiler ve alanın sürekli yaşamasını sağlamak için önerilen ticari fonksiyonlu yapılar, şehirde yaşayanların günlük hayatlarına katkıda bulunmak üzere bir araya getirildi “dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49