Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Salgın Hastalıklar, Eğitimi Aksatıyor
Şanlıurfa’nın yenice mahallesinde temizlik çalışmaları yapılmadığı için öğrenciler, çöplük içersinden geçerek okula gidiyor. Bütün yol ve yol kenarlarının çöple dolduğu mahallede, mahalle sakinleri için hayat adeta durma noktasına geliyor.
 
Merkeze bağlı yenice mahallesinde alt yapı ve temizlik faaliyetleri olmadığı için salgın hastalıklar her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Mahalle sakinlerinin şikayet ettiği bu duruma belediyenin bir an önce çözüm üretmesi bekleniyor.
 
“ÇÖPLÜKTE YAŞIYORUZ”
 
Mahallede çöp konteyneri olmadığı için hayvan pisliği ve çöpler rast gele ortalığa savruluyor. Temizlik çalışmalarının yapılmadığını belirten İsmail Dağlı, belediyenin kendilerine hiçbir hizmet sunmadığını ve çöplük içinde yaşadıklarını söyledi. Çöp konteyneri olmadığı için çöplerin rast gele ortalığa savrulduğu mahallede yaşayan vatandaşlar, bu duruma isyan ederek, belediyeye tepki gösterdi. Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren İsmail Dağlı, “bizim burada belediyenin herhangi bir çalışma yok. Çöpler kol geziyor, resmen çöplükte yaşıyoruz. Herhangi bir temzilik aracı gönderilmiyor, çöp konteyneri bırakılmıyor. Yenice mahallesine herhangi bir çalışma yapılmıyor. Alt yapı sorunlarımız var, çözülmüyor” dedi.
 
“YIKMASINI BİLİYORLAR, ÇÖZÜM ÜRETEN YOK”
 
Geçtiğimiz aylarda belediye tarafından yıkılan birçok işyeri sahiplerinin mağduriyetini hatırlatan Dağlı, belediye sadece evimizi iş yerimizi yıkmasını biliyor, hayatımızı, yaşamımızı düşünmüyor dedi. Yıllarca belediyeden çözüm beklediklerini aktaran Dağlı, “Yenice mahallesi sanki Urfa’ya bağlı değilmiş gibi davranıyorlar. Burada hayat yok, salgın hastalıklar kol geziyor. Etraf pislik içinde, herkes terafını temiz tutmaya çalışıyor ama vatandaş ne kadar koruyabilir ki etrafı? Defalarca belediyeye giderek, bizim buralara hizmet getirilmesi için dilekçeler yazdık ama bir çözüm üreten olmadı. Belediye, bizim mahallede ancak yıkım yapar başka da hiçbir çalışma yapmaz” ifadelerini kullandı.
 
“BELEDİYE NE ZAMAN HALİMİZİ GÖRECEK?”
 
Belediyenin Yenice mahallesine hiçbir hizmeti götürmediğini söyleyen Dağlı, belediyeden bekledikleri hizmetin bir türlü gelmediğini söyleyerek, “Şanlıurfa belediyesi bizim buraları görmüyor mu? Belediye başkanı defalarca buralara yıkım için geldi, buraki sorunları fark etmedi mi? Burada yaşayanlar neden insan yerine konulmuyor. Burada yaşayanların ne zararını gördüler de hizmet getirmiyorlar. Bu memleketin milletvekili, belediye başkanı nerede? Çözüm üretmek için çocuklarımızın ölmesi mi lazım?” şeklinde konuştu.
 
Çamur ve pislik içinde bir yaşam sürdüren Yenice mahallesi sakinleri yetkililerin artık kendilerine hizmet götürmesini bekliyor
 
SALGIN HASTALIKLAR, EĞİTİMİ AKSATIYOR
 
Mahallede okul okuyan öğrencilerin pislik ve çöplüklerden etkilanmesi sonucu yaygınlaşan salgın hastalıklar, öğrencilerin okula devam etmesine engel oluyor. Mahalle içerisinde sürekli bir salgın hastalığın olduğunu belirten Dağlı, bu durumdan öğretmenlerin de rahatsız olduğunu ve çoğu zaman öğretmenlerin de hastalandığını, dolayısıyla eğitimin aksadığını söyledi. Dağlı, “yollar ve etraf sürekli pislik olduğu için sivrisinek gibi hastalım bulaşıcı böcekler yaygın oluyor. Mahallede yaşayan herkeste bir hastalık oldu. Bu
 
durumun çözüm bulması için isyan etmemiz mi gerekiyor. Artık bu duruma katlanamıyoruz. Her gün hastalıklarla, pis kokularla boğuşuyoruz” şeklinde konuştu.
 
YOLLAR KIŞIN ÇAMURDAN GEÇİLMİYOR
 
Mahallede alt yapı sisteminin olmaması dolayısıyla yağışlı günlerde yolların kullanılmadığını dile getiren vatandaşlar, yollar çamur ve pislik olduğu için çocuklarını okula göndermediklerini söyledi. Konuyla ilgili şikayetini dile getiren Mehmet Karadaş, “yollarımız hep toprak olduğu için en ufak bir yağmurla birlikte yollar çamura batıyor. Buralara neden parke taşı döşenmiyor? Yollar çamur ve pislik olduğu için çocuklarımız okula gönderemiyoruz. Yaz ayşarında pislik kokusundan dolayı sivrisinekler buraları kuşatıyor, hastalıklar yaygınlaşıyor, kış aylarında ise yollar çamurdan geçilmiyor. Biz de herkes gibi artık hizmet görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“OKUL SERVİSİ İSTİYORUZ”
 
Yolların bozukluğu dolayısıyla okul servisinin giremediği mahallede öğrenciler, saatlerce yol yürümek zorunda kalıyor. Kış aylarında yağmurun altında çamurlu yollarda yürümek zorunda kalan öğrenciler, yollarının düzelmesini ve diğer öğrenciler gibi servisle okula gitmek istediklerini söyledi. Yollar çamur olduğu için öğrenci servislerinin gelmediğini söyleyen ilk okul beşinci sınıf öğrencisi Berna Tutak, “servisimiz olmadığı için yarım saat boyunca yürüyüp okula gidiyoruz. Yağmur yağdığında okula gidemiyoruz, yollarımız hep çamur oluyor. Elbiselerimiz çamur olduğu için öğretmenlerimiz kendimizi temiz tutamızı söylüyor. Elbiselerimiz kirli olunca sınıfa giremiyoruz” şeklindeki ifadeleri kullanarak, yetkilerden yardım istedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49