Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Sakin Şehre Turist Akını

Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan Şanlıurfa'nın tarihi kenti Halfeti'de havaların güneşli olmasını fırsat bilen turizm hareketliliği yaşamaya başladı.

Tarihi taş evleri ve doğal güzelliğiyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak adlandırılan ilçe, havaların ısınmasıyla hareketlendi. Bölgeye gelen turistler, büyük bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne turuyla geziyor.Ziyaretçiler, yaklaşık bir saat süren tur sırasında, birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve İncil'in bir nüshasının çoğaltıldığı rivayet edilen Rumkale'yi görme imkanı buluyor. Savaşan köyünde Su altında kalan caminin minaresi ise en çok ilgiyi gören eserlerin başında geliyor.

İlçede su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan Mahallesi ilgi gören yerler arasında bulunuyor. Bir kısmı su altında kalan Ulu Cami'yi gezen ziyaretçiler, dünyada sadece burada yetişen "Karagül" bitkisini sahildeki seralarda görebiliyor.

Halfeti de özellikle havanın güzel olmasıyla neredeyse yer bulmak imkansızlaşırken, yaşanan bu durum turizmcinin yanı sıra esnafın da yüzünü güldürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49