Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Said Nursi’in Talebesi Konuştu
Bediüzzaman Said Nursi’nin  yaşayan son talebelerinden olan Şanlıurfalı 77 yaşındaki Abdulkadir Badıllı Said Nursi’nin mezarının yakın bir gelecekte ortaya çıkacağını söyledi.
 
1960 yılında vefat eden Said Nursi'nin mezarının yeri bugüne dek çok tartışıldı. Kimileri denize atıldığını, kimileri yakıldığını söylüyordu. Başbakanlık arşivlerinden 53 yıl sonra ortaya çıkan belgede. Said Nursi'nin mezarının Isparta Şehir Mezarlığı'nda olduğu iddia edildi.
 
Bediüzzaman Said Nursi’nin  Talebelerinden Abdulkadir Badıllı Said Nursi’nin mezarı ile ilgili konuştu” Başbakanlıkta çıkan belge resmi bir belge ama hakiki belge kardeşi Molla Abdulmecit efendi ile görüştüm.Kardeşinin anlatığı “Said Nursi’yi Şanlıurfa’ya getirmişler. 11 Temmuz 1960 günü Dergah’a götürmüş  Said Nursi’nin naşını göstermişler.Bu senin ağabeyin midir? Sende bak çıkarıp yeni bir tabuta koymuşlar. Uçakla  Afyon’a götürdüler .Oradan da 5-6 saatlik dağlık bir bölgede yürüdük.Sabah’a karşı bir yere geldik.Bir türbe kazıldı.Birkaç tane astsubay ve  asker vardı. Said Nursi’yi oraya gömdüler. Bende etrafıma baktım. Hiçbir ışık yok yamaçta, etrafı surluydu oradan beni Konya’ya götürdüler”
 
Kardeşinin anlattığına göre bence Isparta’nın mezarlığında değil.O başka yerde bunu bazıları biliyor Başbakanlık arşivindeki o belge bende de var. Abdulmecit Efendi’nin ifadesine göre o Isparta’nın mezarlığında değil.Başka bir yerde köyde.Bu Isparta mezarlığındaki dedikleri şeyde bende gördüm. Said Nursi’nin ölümünden birkaç yıl sonra mezarlığı açmışlar ,bakmışlar.Bir sandık içi boş Said Nursi Kendi hayatında türbesinin ve ziyaretinin bilinmesini istememiş, razı olmamış.Onun için Allah onun dileğini, muradını zalim bazı kişilerin eliyle yaptırmış. Şu anda türbesi meçhulde ama tahmin ediyoruz. Birkaç yıl sonra türbesi meydana çıkacaktır.İnşallah. Bizim tahminimiz Isparta merkezde değil ya Sav köyünde yada başka bir yerde.
 
Bediüzzaman'ın talebesi Abdülkadir Badıllı, Said Nursi'nin 1951 yılında Şanlıurfa'ya gönderdiği cübbesi, somyası ve temin ettikleri bazı eşyalarını hala muhafaza ettiklerini belirtti.
 
Said Nursi'nin eşyalarını bir araya getirmenin kolay olmadığını ifade eden Badıllı, ''Bunların bir kısmını üstat hazretleri kendisi göndermiş. Yataklarını, cübbesini, çamaşırlarını... Biz ayrıca onun kitaplarını ve bazı eşyalarını da ağabeylerden temin ettik. Bu eşyaların en çoğunu da merhum avukat Bekir Berk buldu.
 
Abdulkadir Badıllı Sait Nursi’nin Muhafaza altına alınan eşyalardan bir kısmını Nuru Zehraiye Camisi'nde oluşturulan bir odada sergilediklerini yakın bir zaman da Bir müzede sergileyeceklerini belirti.
 
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49