Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Sahte gıdalar dikkat!
Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yapılan bildiriye göre, birçok gıda maddesinin sahne markası üretildi. Vatandaşların taklit ürünlere dikkat etmesi gerektiği bildirildi.
 
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan denetimlerde birçok ürünün taklidinin piyasaya sunulduğu ortaya çıktı.
 
Bakanlığın sitesindeki duyuruya göre, süt ürünleri üretimi yapan 14 firmanın 16 parti ürününde, et ürünleri üreten 12 firmanın 13 parti ürününde, takviye edici gıdalar ve kahve üreten 9 firmanın 9 parti ürününde, bal üreten 6 firmanın 10 parti ürününde, bitkisel yağ üreten 1 firmanın 3 parti ürününde, bulgur üreten 1 firmanın 1 parti ürününde taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edildi.
 
Bakanlığın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceğinin hükme bağlandığı bildirildi.
 
Şanlıurfa’da da zabıta ve polis ekiplerinin yaptığı denetimlerde birçok bozuk et ve gıda maddesi ele geçirilirken, vatandaşların, ürün alırken bu ürünlere dikkat etmesi gerektiği vurgulandı. İnsan sağlığını tehdit eden ürünleri piyasaya sunan işletmeler hakkında işlem başlatılırken, sahte ürünlerin gerçekleriyle ayırt etmenin zor olduğu belirtilirken, ambalaj üzerinde bulunan numaradan gerçek ürünler takip edilebilir. Daha çok kırmızı et, süt ürünleri ve bal çeşitlerinde sahte ürünlerin başgösterdiği belirtilirken, piyasa değeri altında satılan ürünlere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49