Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Sahnelerin Yıldızı Oldu
Şanlıurfa da yaşamış Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu kuruculuğu yapan ve son iki yıldır İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçılığı yapan Ümmühan Yazar Gazelhanlar gecesinde sahne almak için geldiği Şanlıurfa’da “İKİ KADIN BİR RÖPORTAJ” dizimize konuk oldu.
Sorularımıza içtenlikle ve sevdayla cevap veren Yazar, “Urfa Sevdadır” dedi.
Bir süre Şanlıurfa da yaşayan ve Ankaralı olan Ümmühan Yazar sanatçılığa nereden, nasıl ve hangi zorluklarla başladığını siz okuyucularımızlar hayata her zaman pozitif bakan Ümmühan Yazar sorularımıza şöyle cevap verdi;
-ÖNCELİKLE SİZİ TANIYABİLİRMİYİZ?
“Ben Ümmühan Yazar şuan İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıyım. Daha öncede Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu kuruculuğu yaptım bir süre Şanlıurfa’da yaşadım ve şuan İstanbul’da yaşıyorum.”
-SANATÇI OLMAYA NASIL KARAR VERDİNİZ?
“Ben Ortaokuldayken müzik başarımdan dolayı müzik öğretmenim bana bir mandolin hediye etti. O zamanlar mandolin vardı tabi benim annemde aldı onu kırdı dediki kızım sen sanatçımı olacaksın ama ben her zaman pozitif baktım hep sanatçı olmak istedim.”
-NASIL BAŞLADINIZ SANATÇILIĞA?
“Okul gecelerinde etkinliklere çıkardım. Her yapılan müzik etkinliğinde mutlaka yer alırdım öyle ilerledi yılmadım sınavlara girdim yapı olarak heyecanlı bir tipim fakat hep ağladım çıktım en sonunda rabbim işte burayı nasip etti. Şanlıurfa’da iki defa sınava girdim çok şükür kazandım. Hep sanatçı olacağım dedim işte böyle devam ediyor.”
-İLK SÖYLEDİĞİNİZ TÜRKÜYÜ HATIRLIYORMUSUNUZ?
“Tabi ki hatırlıyorum ilk söylediğim türkü ‘Uykuda mısın Sevgili Yarim’ hiç unutmuyorum.”
-ŞANLIURFADAN SONRA İSTANBULA GİTTİĞİNİZDE NE GİBİ ZORLUKLAR ÇEKTİNİZ?
“benim hayat felsefem farklıdır ben hayata her zaman pozitif bakarım ve hayatta pozitif olduğum sürece Şırnak’ta da yaşarım Edirne’de de Ardahan’da da yani iki uçtan da bahsediyorum bu hayata pozitif bakmakla biraz hayatta mütevazı olmakla halkla içi içe olmakla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Ve bunu beni bilen herkes bilir ben hayata pozitif bakarım insanlara güzel bakarım insanlarda bana güzel bakar. Ben hiçbir zaman hayatımın bir yerinde zorluk çekmedim.”
-BİR ANKARALI OLARAK SİZİN İÇİN URFA NEDİR?
“Benim için ‘Urfa Sevdadır’ ben Urfa için dışarıda tek bayan olarak şiir yazdım. Bundan da gurur duyuyorum. Bir beyefendi de yazmış şiir onu tam hatırlamıyorum oda benim için bir onur vericidir. Şiirimin adı ise ‘Urfa Vatandır’
-BÖYLE ÖNEMLİ BİR GECEDE URFADA OLAMAK SİZE NE ANLAM İFADE EDİYOR?
“Çok heyecanlandım benim için büyük bir mutluluk gerçekten Urfa’yla Urfalı dostlarla buluşmak böyle bir atmosferi yaşamak o anlatılmaz bir duygu”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49