Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Başkan Beyazgül 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Sağlık ocağımızı istiyoruz
Şanlıurfa’nın Bahçelievler mahallesinde bir bodrum katında hizmet veren sağlık ocağı, rutubetin yanı sıra dar olduğu gerekçesiyle vatandaşların tepkisini çekiyor.

Sağlık ocağının yerinin değiştirilmesini isteyen vatandaşlar, daha rahat bir mekanda sağlık hizmeti almak istiyor. Topçu Meydanı’nda bulunan eski sağlık ocağından memnun olduklarını kaydeden vatandaşlar, eski sağlık ocağının tekrar hizmete açılmasını istedi.

Şanlıurfa Topçu Meydanı’ndaki sağlık ocağının taşınması ve bir ara sokaktaki bodrum katına taşınması üzerine beklenen sağlık hizmetini alamadıklarını kaydeden vatandaşlar, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istedi.

Aras sokaktaki sağlık ocağının yerinin dar olması hastalar için zorluk çıkartırken, bodrum katı olması sebebiyle soğuk ve rutubetli oluyor.

Eski valiliğin yanında bulunan sağlık ocağının yerinin değişmesi ve bodrum katında hizmet vermeye başlaması yaşlı ve hastaları rahatsız etti. Eski sağlık ocağının ulaşım ve hizmet açısından daha iyi olduğunu söyleyen vatandaşlar eski sağlık ocağının tekrar hizmet vermeye başlamasını istedi. Sağlık ocağının hizmet verdiği yeni yerin bodrum katı ve dar bir yer olması başta mahalle muhtarı olmak üzere çevre esnafı diğer vatandaşların şikayetine neden oldu. Yeni sağlık ocağının acil durumlarda ambulansın giremeyeceği bir yer olması ayrıca şikayet konusu olurken, dar alanda hizmet verilmesi hem doktorlara hem de hastalara zorluklar yaşatıyor. Eski sağlık ocağının tekrar hizmete açılmasını isteyen vatandaşlar, öte yandan yeni sağlık ocağının yerini bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Sağlık ocağının yeriyle ilgili şikayetini dile getiren Nuri Gündoğmuş adında bir vatandaş “sağlık ekiplerinden şikayetçi değiliz ancak, mekan dar olunca sağlık personelleri de rahat bir şekilde hizmet veremiyor. Eski sağlık ocağının yeri ve binası çok güzeldi, genişti, rahat hizmet veriliyordu. Ama burada hastalar da doktorlar da zorluk çekiyor. Belediye başkanı ve diğer yetkililerden eski sağlık ocağının tekrar hizmet vermesini sağlamalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan eski sağlık ocağının meydanda olması ve ulaşımının kolay olması dolayısıyla vatandaşlar eski sağlık ocağını geri istiyor. Eski vilayetin yanında bulunan sağlık ocağındaki çalışmaların devam etmesi de vatandaşlar için umut kaynağı oluyor. Bazı vatandaşların iddiasına göre çalışmaları devam eden eski sağlık ocağının tekrar sağlık ocağı olarak kullanılacağı belirtildi. Bu konuda belediyeden bir açıklamanın gelmediğini söyleyen Mimar Sinan mahalle muhtarı İsmail Dağbaşı ise “ Mahallemdeki vatandaşlar eski sağlık ocağını geri istiyor ama durumun ne olacağı hakkında bilgi sahibi değiliz. Bu konuda dilekçe verdik, sağlık ocağının yerinin değiştirilmesi için başvuruda bulunduk ancak, bir netice alamadık. Eski sağlık ocağının tekrar hizmet vermesi için çok sayıda vatandaş müracaat etti çalışmaların tamamlanmasının ardından tekrar hizmet verip vermeyeceğini yetkililerimiz bize bildirir” dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49