Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

“Sağlık Hizmetleri Yetersiz”
 Şanlıurfa, sağlık hizmetlerinden memnuniyet konusunda ilk 32 ilin arasında yer almadı.

Sağlık haberlerinin yayınlandığı Medimagazin sitesinde yer alan bir araştırma sonucuna göre Şanlıurfa, sağlık hizmetlerinden memnuniyet konusunda en arka sıralarda yer alıyor. Hastane, doktor ve diğer sağlık sorunlarıyla gündeme gelen Şanlıurfa, sağlık hizmetlerinden memnuniyet konusunda ilk 32 il arasında yer almadı.

DOKTORLAR KENTTE DURMUYOR

Şanlıurfa’daki sağlık sorunlarının başında doktor ve hekim yetersizliği yer alırken, kente gelen doktorların çeşitli sorunlar nedeniyle kentte uzun süre kalmadığı belirtildi. Şanlıurfa’da nüfus fazlalığı ve doktor yetersizliği nedeniyle daha fazla çalışmak zorunda kalan doktorlar, bu iş yoğunluğu kaldıramadığı gerekçesiyle en kısa sürede kentten ayrılıyor. Kentteki bütün hastanelerde benzer sorunlar yaşanırken, çalışan doktorlar da ilk fırsatta kentten ayrılmayı planlıyor. İş yoğunluğunun yanında kira fiyatları da büyük bir sorun olurken, doktor ve diğer sağlık personellerinin memnuniyeti için gerekli koşulların sağlanması istendi.

“SAĞLIK HİZMETLERİ YETERSİZ”

Doktor eksikliğine bağlı olarak, hastanelerde yoğunluk oluşurken, yoğunluk oluşan hastanelerde hastalar beklediği hizmet alamadığı belirtildi. Kentte sağlık sorunlarının yaşanması sonucu, sağlık hizmetlerinden memnuniyet konusunda da Şanlıurfa en arka sıralarda yer alırken, bu gibi durumların engellenmesi için Sağlık Bakanlığı ve diğer yetkililerin gerekli çalışmaları yapması gerekiyor. Gittiği hastanede beklediği tedaviyi alamadığını söyleyen Nedim Uçar, kendisi gibi yakınlarının da il dışında tedavi gördüğünü belirtti. Birçok hastalık tedavisinin yapılmadığı kentte, hastalar il dışına gönderiliyor. Gerekli tüm çalışmaların yapılmasını isteyen vatandaşlar, Urfa’nın sağlık konusunda ilerlemesini istedi. Konuyla ilgili konuşan Uçar, “herkes biliyor ki; Şanlıurfa’da sağlık hizmetleri yetersiz, doktor yetersiz, hastanelerde yatak sayısı yetersiz, böyle olunca insanlar memnun olmaz. İnsanların sağlık hizmetlerinden memnun olabilmesi için beklentilerinin karşılanması gerekiyor. Ben kendi adıma konuşacak olursam; gittiğim hastanede sürekli ertelendim, başka günlere bırakıldım veya il dışına gönderildim. Aynı şekilde amcam da sürekli il dışında tedavi görüyor. Bizim gibi binlerce kişi var, ne hastalar, ne de doktorlar memnun kalmıyor” ifadelerini kullandı.

“TEKNOLOJİ SIKINTISI VAR”

Birçok hastalığın tedavisinin yapılabilmesi için cihazların kentteki hastanelere getirilmediğini belirten Uçar, teknoloji sorunu yaşandığını belirterek, cihaz olmadığı için birçok hastanın il dışına gönderilerek, tedavi gördüğünü söyledi. Birçok alanın da uzmanının bulunmadığını söyleyen Uçar, “birçok hastalığın doktoru olmadığı gibi, bir de cihazlar yok. Cihazlar olmayınca muayene ve tedavi yapılamayacağı gibi, Şanlıurfa sürekli başka illere bağlı kalacak. Bu düzen daha ne kadar sürecek bilemeyiz ama bu kentin bir şekilde ilerlemesi gerekiyor. Yetkililerin bu anlamda bir çalışma başlatması gerekiyor” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48