Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

“Sağlık Bakanlığı Niye Bunun Önlemini Almadı?”
Şanlıurfa’da KESK üyeleri hükümetin bütçe görüşmelerine tepki göstermek için eylem yaptı. Bu kapsamda birçok kamu görevlisinin greve başlaması üzerine vatandaşlar, hastanede hizmet alamadı. Şanlıurfa 500 yataklı Devlet Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı hastanesinde hastalar mağdur oldu.
 
Grev yapan doktorların 1 günlük görevi bırakması üzerine hizmet alamayan vatandaşlar, geldikleri hastaneden muayene olmadan geri dönmek zorunda kaldı. Şanlıurfa merkez ve ilçelerden gelen hastalar, muayene olamadıkları için tepki gösterdiler. Hastane ve doktorlara tekilerini dile getiren vatandaşlar, “eğer grev yapılacaksa önceden bunun önlemi alınmalıydı” dedi.
 
“SAĞLIK BAKANLIĞI NİYE BUNUN ÖNLEMİNİ ALMADI?”
 
Hastane ve doktorlarda benzer durumların her yıl yaşandığını hatırlatan vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı’nın grevden önce doktor temin etmesi gerektiğini öne sürerek, Sağlık Bakanlığına tepki gösterdi. Dişi ağrıdığı ve sürekli muayene olmadan geri döndüğünü belirten Murat Soylu adındaki vatandaş, “bundan bir hafta önce dişimiz çektirmeye geldim, ilaç verdiler ve bir hafta sonra gelmemi istediler. Geldim, şimdi doktorlar grevde olduğu için dişimi çektiremedim. Aynı sorunlar her yıl yaşanıyor, neden Sağlık Bakanlığı önceden bunun önlemini almadı? Şimdi burada bu kadar hastanın mağdur edilmesi zulüm değil de nedir” ifadelerini kullandı.
 
HASTA KUYRUĞU OLUŞTU
 
Doktorların greve girmesi üzerine sağlık hizmeti verilmezken, hastanede uzun kuyruklar oluştu. Hizmet alamayan hastalar, muayene olmak için kuyruğa girerken, hizmet verilmediği için uzun kuyruklar oluştu. Ağız ve Diş Hastalıkları hastanesinde oluşan hasta kalabalığı, sağlık hizmeti alamadıkları için tepki gösterirken, danışma çalışanları da zorluk çekti.
 
“DOKTORLAR GREV YAPMAKTA HAKLI”
 
Şanlıurfa genelinde hastane sorununun yaşandığını kaydeden bazı vatandaşlar da, grev yapan doktorları desteklediklerini ve Şanlıurfa’ya daha iyi sağlık hizmetinin sunulması için bu grevin şart olduğunu söyledi. Daha önceki sağlık hizmetlerinden memnun olmadıklarını belirten Yasin Dut adındaki bir vatandaş, “Şanlıurfa’da sağlık hizmetleri yetersiz. Burada doktorların suçu yok, milletvekilleri, Bakanların suçu var. Şanlıurfa’ya kaliteli bir sağlık hizmeti sunulmuyor, bu yüzden doktorlar grav yapmakta haklı ve kendilerini destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
ACİL DOKTORLARI DEVREYE GİRDİ
 
Doktorlar greve giderken, hastanede sadece randevulu hastalar hizmet alabildi. Önceden randevu alan hastalar da acil doktorları tarafından muayene edildi. Acil doktorların verdiği hizmeti yetersiz bulan hastalar, kendi doktorları tarafından muayene edilmek için tekrar hastaneye geleceklerini söyledi. Sadece randevulu hastalar hizmet alabilirken, randevu alamayan hastalar da muayene olmadan geri dönmek zorunda kaldı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49