Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Şafak Vakti Baskınları Bitiyor
Adalet Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı 'özgürlük paketi' arama ve el koyma sınırlarını daraltıyor, sabaha karşı ani baskınlara son veriyor.

Adalet Bakanlığı özgürlükleri genişletecek yeni paket üzerinde çalışmaya başladı. Taslak yasalaşırsa tutukluluk süreleri kısalacak, sabaha karşı ani polis baskınları da son bulacak.

YENİDEN YARGILAMA İÇİN YENİ PAKET

Hükümet, Balyoz, Ergenekon ve KCK davaları başta olmak üzere yeniden yargılama önündeki engelleri kaldırmak için yeni bir demokratikleşme paketi hazırlıyor. Bu paketle, Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu'nda değişiklik yapılarak bireysel özgürlüklerin genişletilmesi hedefleniyor.

YEREL SEÇİMDEN ÖNCE YASALAŞABİLİR

Adalet Bakanlığı ve AK Partili bazı hukukçu milletvekillerinin üzerinde çalıştığı yeni demokratikleşme paketinin mahalli seçimden önce yasalaştırılması planlıyor. İstanbul merkezli son operasyonlarla gündeme gelen yargının aksayan yönlerini de masaya yatıran Bakanlık, özellikle soruşturma ve kovuşturma aşamasında birey haklarını öne alan düzenlemeler yapacak.

Öne çıkan bazı düzenlemeler şöyle:

- Yeniden yargılama hükümleri sanık lehinde değiştirilecek. Yeniden yargılama önünde hemen hemen hiçbir engel kalmayacak.

- Soruşturma aşamasında sanıkla ilgili arama, el koyma ve mal varlığına tedbir koyma gibi önlemlerin sınırları yeniden belirlenecek. Örneğin mal varlığına el koyma kararı sadece suça konu olan malları ile ilgili geçerli olacak.

- Tutukluluktaki 10 yıllık üst sınır 6 veya 7.5 yıla indirilecek.

- Savcıların soruşturma ve tutuklama gibi yetkileri yeniden belirlenecek. Muğlak maddelerin çerçevesi yeniden çizilecek.

- Hakimin 'takdir yetkisine' sınırlama gelecek.

- Şafak vakti yapılan baskınlara önlem alınacak.

- Gizliliği ihlale karşı yeni tedbirler alınacak. İhlal eden kolluk ve savcılara yönelik cezalar da artırılacak.

- Hakim kararıyla bile olsa telefon dinlemelerine sınır getirilecek. Kod adı veya sahte isimlerle dinleme ve fiziki takip kararı alınamayacak. Dinleme ve takip süresi kısaltılacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48