Öne Çıkanlar 1 yaralı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Şafak baskını: 167 Gözaltı
İzmir başta olmak üzere Antalya ve Aydın'ı da kapsayan 28 ilde terör örgütü DHKP- C adına faliyet gösteren devrimci memur hareketi adlı grubuna yönelik operasyon yapıldı Başkent'te KESK Genel Merkezi'nde polis arama yapıyor. 33'ü Ankara'da olmak üzere 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında hemşire ve öğretmenlerin de bulunduğu öğrenildi.
İzmir
DHKP- C adına faliyet gösteren terör örgütünün devrimci memur hareketi grubuna (Kamu Emekçileri Cephesi) yönelik, İzmir Emniyet Müdürüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. 10 adrese yaplan baskında İzmir merkezde 7, Torbalı İlçesi'nde 2, Tire İlçesi'nde 1, Antalya'da 2 ve Aydın'da 3 olmak üzere 15 kamu görevlisi gözaltına alındı. Zanlılar, emniyete götürüldü.
Ankara’da birçok adreste arama yapıldı
Ankara'da KESK Genel Merkezi başta olmak üzere bir çok adreste arama yapılıyor. Ankara'da KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in konfederasyondaki odasında arama yapıldığı bildirildi. KESK'in avukatları, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Şimşek hakkında gözaltı kararı bulunduğunu belirtti. Soruşturmanın "terör örgütü DHKP/C üyeliği" iddiasıyla yürütüldüğünü ifade eden avukatlar, Balıkesir, İstanbul ve Malatya'nın da arasında bulunduğu birçok ildeki üyelerine yönelik gözaltı kararı olduğunu söyledi. Hakkında gözaltı kararı bulunanlardan birinin ODTÜ'de akademisyen olduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında, Ankara'da 33 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi. 
Bursa
Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı DHKP-C operasyonu kapsamında devlet memuru olduğu öne sürülen 16 kişi bu sabah evlerinde gözaltına alındı. Bursa polisi bu sabah başlattığı eş zamanlı operasyon ile DHKP-C sempatizanı ve üyesi olduğu öne sürülen 16 kişiyi, düzenlenen eş zamanlı operasyon ile evlerinde gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların sorgulamalarına gün içerisinde başlanması bekleniyor. Yetkililer çağrılacak olan bazı kişilerin ifadelerine başvurulacağını, hedeflerindeki ismin ise gözaltına alınan 16 kişi olduğunu açıkladılar.Zanlıların sorgulamalarının ardından adliyeye çıkartılması bekleniyor.
Çanakkale’de 3 gözaltı
Çanakkale'de, aralarında öğretim üyesi, öğrenci ve devlet memurlarının da bulunduğu yedi kişinin ifadesine başvuruldu. Bunlardan üç kişi gözaltına alındı. Biga ve Ecebat ilçeleriyle il merkezindeki operasyonda, birçok evde arama yapıldı. Aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi ve öğrencileriyle devlet memurlarının da olduğu yedi kişinin ifadesine başvuruldu. Bunlardan üçü gözaltına alınarak Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
 
 
Antalya’da 7 kişi gözaltına alındı
Antalya Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında, 5'i öğretmen 7 kişi gözaltına alındı. DHKP-C adına faaliyet gösteren terör örgütünün 'Devrimci Memur Hareketi' grubuna (Kamu Emekçileri Cephesi) yönelik, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Antalya ve Alanya ile Kaş ilçelerinde 7 adrese yapılan baskında, 5’i öğretmen 7 kamu görevlisi gözaltına alındı. 
Adana ve mersin'de baskın
Sabaha karşı 28 ilde yürütülen DHKP/C operasyonu kapsamında, Adana ve Mersin’de de gözaltına alınanlar oldu. Edinilen bilgiye göre, Mersin’de 8 kamu görevlisi, terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyonda sabah 05.00’te gözaltına alındı. Aralarında, örgütün Mersin sorumlusunun da bulunduğu şahısların terör örgütü PKK’yla da bağlantılı olduğu belirtildi. Şahıslar, sağlık taramasından geçirildikten sonra sorgulanmak üzere tekrar emniyete götürüldü. Operasyonda, Adana’dan da bazı gözaltılar olduğu öğrenildi. Ancak detayları konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49