Öne Çıkanlar Ahmet Demir sosyal medya Okullar kapanacak mı? Bakan Selçuktan yeni açıklama! İŞKUR Kura çekim sonuçları açıklandı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Bu haber kez okundu.

“SADECE 1.2 MİLYON TARIM İŞÇİSİ SİGORTALI“
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle artık milyonlarca tarım işçisi de iş sağlığı ve güvenliği kapsamına girdi.
Harran Üniversitemizi temsilen Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’nun da yer aldığı protokolün yine tarafları arasında Ankara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mahmut Mirmahmutoğulları, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle artık milyonlarca tarım işçisi de iş sağlığı ve güvenliği kapsamına girdi. Protokolün 5 milyon 900 bin civarında tarım işçisini kapsadığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu anlaşma ile tarım işçilerinin karşılaştığı, sağlık sorunları, eğitim sorunları ve beslenme sorunları gibi sorunların ortadan kalkacağını bildirdi.
Tarım sektörüne yönelik yapılan protokolün değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de tarım sektöründe karşılaşılan sorunlara değinerek, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekti. Tarım sektörünün büyüdüğünü ifade eden Çelik, bu büyümenin bedelinin insan sağlığı olmaması gerektiğini, acıların, ölümlerin tarımın bereketini kaçırmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.
 
"SADECE 1.2 MİLYON TARIM İŞÇİSİ SİGORTALI"
Tarımda çalışan işçilerdeki aktif sigortalı sayısına da değinen Eker, 6 milyon 100 bin tarım işçisinden sadece 1.2 milyon işçinin maalesef sigortalı olduğunun altını çizdi. Bu sayının çok az olduğunu vurgulayan Eker, sosyal güvenlik konusunda da çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.
MEVSİMLİK İŞÇİLERİN SORUNLARI
Yine mevsimlik tarım işçilerinin durumunu da dile getiren Eker, bu insanların çok kötü şartlarda yaşadıklarını, ortalama 3 milyon insanın doğdukları topraklardan kalkıp farklı topraklara giderek çalıştıklarını, bunların da birçok sorunlarla karşılaştığını anlattı. Yapılacak çalışmaların bu insanların çalışma şartlarının iyileştirilmesine de katkı sunmasının önemine dikkat çeken Eker, bu insanların sigorta, sağlık, beslenme ve eğitim sorunu olduğunu, bu kapsamda bunların da iyileştirilmesi için çalışılacağını aktardı.
Protokolün amacının farkındalık yaratmak olduğunu kaydeden Eker, alt yapı çalışmaları ile sorunların aşılacağını vurguladı.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu: “Üniversite olarak bu çalışmayı 10 yıldır sürdürüyoruz ve nihai sonuçlarını almaya başladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu sorun bölgede yıllardır sıkıntısını çektiğimiz bir sorundu. Projenin hayata geçirilmesi bizi mutlu etmiştir. Bundan sonra bu konuda yapılacak olan çalışmaların her zaman arkasındayız ve elimizden geleni fazlasıyla yapmaya hazırız.” dedi.
Törende iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir sunum izlettirildi. Konuşmaların ardından Bakan Çelik, Bakan Eker ve Rektörler protokole imza attı.
 
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49