Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Saat Pili Yutan Çocuk Sağlığına Kavuştu
Harran ilçesinde ikamet eden ve Saat pili yutan Esma Demirtaş (2012) sevk edildiği Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tedavi sonucunda sağlığına kavuştu.
Harran ilçesinde ikamet eden ve  Saat pili yutan  Esma Demirtaş  (2012)  sevk edildiği Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tedavi sonucunda sağlığına kavuştu.
Esma Demirbaş (2012) isimli çocuk  Harran ilçe devlet hastanesi acil servisine Yüksek Ateş şikâyeti ile müracaat etmiş yapılan ilk tetkiklerin sonucunda yemek borusunun ortasında metal bir cisim tespit edilerek Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine sevkli olarak gönderilmiştir.
Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan muayenesinde Hastada pnömotorax ve ösefagus perforasyonu saptandı. 6 gün yoğun bakım 2 gün ’de serviste olmak üzere 8 gün tedavi görmesi sonucunda çocuk hasta sağlığına kavuştu. Yapılan tedavi hastanede bir ilk olma özelliğine sahiptir.
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Emin Balcıoğlu; Hastanemiz Acil Servisine 22-07-2015 Saat 16:48’de getirilen Esma Demirbaş isimli çocuk hastaya yapılan endoskopi sonucunda çocuğun yemek borusunun ortasında PİL tespit edildi. Pil ’in yemek borusunu parçalamasından dolayı pil çıkarılamadı. Pil’ in çıkarılamaması neticesinde Pil mide ’ye gönderildi. Pil’ in mideye gönderilmesi işleminden sonra pil ‘in dışkı yolu ile dışarı atılması sağlandı.
Pil ‘in mide ‘ye gönderilmesi sonucunda yapılan tetkiklerde hastanın yemek borusunun delinmesi ile beraber akciğer zarlarının yırtılması sonucu hava kaçağı tespit edildi. Her iki Hemitoraxa göğüs tüpü takıldı, ardından beslenme tüpü takıldı. 6 gün yoğun bakım 2 günde klinikte olmak üzere toplam da 8 günlük tedavi sonrası Ösefagusdaki kaçak iyileşti, ağızdan (Oral Yol İle) beslenmeye başlandıktan sonra göğüs tüpleri çıkarıldı ve takipleri stabil olan hasta daha sonra Ösefagografi çekilmesi önerileri ile taburcu edildi.
Esma Demirbaş’ın babası Hasan Demirbaş;  Kızımın geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeni ile yoğun bakım ünitesi ve çocuk cerrahi kliniğinde en iyi şekilde tedavisi yapılmıştır. Bu süre zarfında gerek doktorlarımız gerekse hemşirelerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımızın takdire şayan bir özveri ile çalıştıklarını gördüm.  Bir baba olarak tedirginlik yaşamadım değil ama bu dönemde hastane personelinin bu denli ilgi ve alakası gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum bana ve aileme son derece güven verdi. Başta hastane yönetimi olmak üzere bizlerle candan ilgilenen Doktorumuz Sayın Mehmet Emin Balcıoğlu ve tüm hastane çalışanlarının hepsine ne kadar teşekkür etsem azdır. Kızımın hayatını önce Allaha sonra da sizlere borçluyum. Allah hepinizden razı olsun dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49