Öne Çıkanlar ümgeneral Koç Şanlıurfada Şanlıurfada Yağmur Bereketi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi gıda

Bu haber kez okundu.

Rus uçakları İHH'nın ekmek fırınını bombaladı
Suriye’nin İdlib kentine bağlı Serakip ilçesinde İHH'ya ait bir ekmek fırını, Rus uçakları tarafından bombalanarak imha edildi. İHH tarafından 16 ay önce kurulan fırında günlük ortalama 50 bin kişi için ekmek üretiliyor ve 18 kişi çalışıyordu.
 Konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan İHH Şalıurfa Temsilcisi Behçet Atila şunları kaydetti; “Fırınlar vuruluyorsa demek ki amaç bütün Suriye halkını yok etmektir, biz bu fırını 16 ay önce kurduk, ekmek üretip günlük 50 bin kişiye, kadın çoluk çocuğa ücretsiz dağıtıyoruz. Suriye halkına ekmeği bile çok görüyorlar. "
Gazetecilerin videolarda vurulma anının net bir şekilde kameraya alındığı görülüyor, bu konuda ne dersini sorusu üzerine Atila şöyle cevap verdi,
“18 işçi bu fırında çalışıyordu, düşen ilk füze tam isabet etmeyip fırının yakınlarına düşüyor, işçiler dışarı kaçarak uzaklaşıyorlar ve yükselen dumanları kameraya alıyorken asıl diğer bombardıman oluyor ve ikinci ve sonraki saldırılarda fırına tam isabet ediyor. Elhamdulillah can kaybı olmadı. Fakat fırın imha edildi.  Yardım faaliyetlerini durdurmaya yönelik bu barbarca saldırıların, bombardımanların derhal son bulması gerekiyor.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49