Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Rumkale'de seyir bir başka güzel olur
Şanlıurfa’nın saklı cenneti Halfeti’ye yerli ve yabancı turist akınına uğruyor. Tarihi Rumkale'de çalışalar devam ediyor.
 Birecik Barajı nedeniyle 2000 yılında bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin geçen yıl "Sakin Şehir" ağına dahil oldu.
Tarihi taş evleri ve doğal güzelliğiyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak nitelendirilen ilçeyi bu yılın ilk 8 ayında yaklaşık 800 bin kişi ziyaretçi geldiği belirtildi.
Şanlıurfa’ya 120 kilometre uzaklıktaki Halfeti İlçesi’nin yüzde 80’i, Birecik Barajı’nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su tutulmasıyla sular Çoğu çiftçilik yapan ilçe sakinlerinin büyük bölümü, evlerinin su altında kalmasının ardından, 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı. Taş mimarisiyle yapılmış evlerin ve camilerin su altında kaldığı ilçe, aradan geçen süre içerisinde doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya başladı.
İlçede çekilen Karagül dizisi ile ilçeye rağbet artı. Gaziantep ve Halfeti üçgeninde geçen dizinin başrollerini Ece Uslu ve Yavuz Bingöl üstlenirken Özcan Deniz de 'konuk oyuncu' olarak yer aldı Geleneksel taş mimarisiyle inşa edilmiş evleri, sular altında kalan tarihi Merkez Camii ve yeşil alanlarıyla dikkat çeken Halfeti'de özellikle İncil'in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale ve Kaya Kilisesi'nin yanı sıra tarihi Savaşan Köyü'nü çekimler yapılıyor. çekimlerin yapıldığı mekanların turistlerin büyük ilgili var.
Halfeti 'de Bulunan Rumkale Urartu, Babil, Sümer, Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyor. Rumkale ve çevresi, yapılan yol ve sosyal donatılarla önemli bir kültür mirası olarak turizme kazandırılmayı bekliyor.
Rumkale Hazreti İsa'nın havarilerinden Yuhanna'nın Roma Dönemi'nde mesken tutarak, kayadan oyma bir odada İncil'in nüshalarını çoğalttığı yönünde rivayetlerden dolayı Hristiyanlar tarafından da kutsal sayılıyor.
Rumkale, tarihi kalıntıların yanı sıra manzarasıyla da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Şu anda sadece tekne turlarının yapıldığı Rumkale, ulaşım sorununun da giderilmesiyle daha çok ziyaretçi ağırlama imkanına kavuşacak.
Rumakale'de restorasyon çalışmalarınde sona doğru gelindi. çalışmaların bitmesi ile 150 metreden seyir tepesi ile Rumkale daha çok ziyaretçi ağırlayacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49