Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Restorasyon çalışmaları devam ediyor
Şanlıurfa il kültür ve Turizm müdürlüğü tarafından Göbeklitepe ve Birecik kalesinde çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Göbeklitepe Çevre Düzenlemesi ve Birecik Kalesi Restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı Gaziantep Rölove ve Anıtlar Müdürlüğünce ihaleye çıkarılmıştır. Hali hazırda Göbeklitepe’de çelik konstrüksiyon üzeri mebran çatı için çalışmaların yapıldığını, çelik konstrüksiyon çatı yapımında stellerin zarar görmemesi için alt koruma olan ahşap çatı yapımının tamamlandığı, Göbeklitepe’ de İl Özel İdaresi imkanlarıyla bir karşılama merkezinin daha önce yapıldığı, Kültür ve Turizm Bakanlığınca satış mağazaları, seyir terasları, güvenlik kulübeleri, ahşap traversden yürüme yolları yapılarak, belirtilen bu alanların birlikte 2014 yılı içerisinde faaliyete geçeceği planlanmaktadır. Ayrıca Birecik Kalesi içinde yapılacak restorasyon uygulaması işinin ayakta kalan duvarların korunmasına yönelik koruma amaçlı restorasyon ve kısmi tamamlama ile ahşap yürüyüş platformu içermektedir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49