Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Resmi Gazete'de yayımlandı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2 Ocak'ta toplanan  Bakanlar Kurulunca Anayasa'nın 121. maddesi ile 2935 Sayılı Olağanüstü Hal  Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre, alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan 686  Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin bugünkü son mükerrer sayısında  yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Buna göre, 686 Sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik  Kurulunca, devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen  yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla  irtibatı olan kişiler, kamu görevinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın  çıkarıldı.
Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacak. Haklarında  ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek.
Bu KHK ile "Kamu görevinden çıkarılanlar", "Kamu görevine iade  edilenler", "Öğrencilik statüsü geri verilenler" ile "Tedbir uygulanan emekli  emniyet mensupları" başlıkları altında yeni düzenlemelere yer verildi.
4 BİN 464 KİŞİ
Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 686 Sayılı  Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 4 bin 464 kişi kamu görevinden çıkarıldı, 17  kişi ise göreve iade edildi.
 
EMNİYET'TEN 417 PERSONEL
 
Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanan KHK'ya göre,  Emniyet Genel Müdürlüğünden, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 417  personel kamu görevinden çıkarıldı.
 
JANDARMADAN 893 ASKER
 
Ayrıca Yüksek Seçim Kurulundan 10, Yargıtaydan 10, Sermaye Piyasası  Kurulundan 1, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) 2, Türkiye  Radyo Televizyon Kurumundan (TRT) 80, Vakıflar Genel Müdürlüğünden 2, Avrupa  Birliği Bakanlığından 3, Dışişleri Bakanlığından 48, Ekonomi Bakanlığından 15,  İçişleri Bakanlığından 49, Jandarma Genel Komutanlığından 893 asker, Sahil  Güvenlik Komutanlığından 3 asker, Kültür ve Turizm Bakanlığından 16, Milli eğitim  Bakanlığından 2 bin 585 kişi kamu görevinden çıkarıldı.
 
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) bünyesindeki 330 akademik personel de kamu  görevinden çıkarılanlar arasında yer aldı.
 
17 KİŞİ GÖREVE İADE EDİLDİ
 
Öte yandan, daha önce görevden uzaklaştırılan 2 Emniyet Genel  Müdürlüğü, 1 İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler, 1 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 9  Milli Eğitim Bakanlığı, 4 Sağlık Bakanlığı personeli ise göreve iade edildi.
 
ABD'de öğrenim gören 2 kişinin de öğrencilik statüsü geri verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49