Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı Başkan Kuş sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Rektör’den Ömer’e Ziyaret
Şanlıurfa’da ender görülen “Epidermolizis Bülloza” hastalığına yakalanan 3 yaşındaki Ömer ile 9 yaşındaki Muhammed Canbek vücutlarını saran yaralar sebebiyle gün geçtikçe eriyorlardı.
Konuyu basından öğrenen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu bu hastalık sebebiyle her geçen gün hastalıkları ağırlaşan çocuklara sahip çıkarak evlerinde ziyaret etmiş ve konunun uzmanlarına talimat verip, hasta çocukları üniversiteye bağlı Araştırma ve Uygulama Hastanesine naklederek direk tedavilerine başlanmıştı.
Bu bağlamda Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu geçen 10 günün ardından Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yatan Canbek ailesini hastanede ziyaret etti.
Süleymaniye mahallesinde tek gözlü bir odada yaşayan Ahmet-Saliha Canbek çiftinin milyonda bir görülen hastalıkla karşı karşıya kalan çocuklarının tedavisine ve Rektör Mutlu’nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren eş Saliha Canbek yaptığı açıklamada, başta Rektör Mutlu’ya ve Üniversite Baştabibine teşekkür ederek, çocukların her geçen gün daha da iyiye gittiğini ve gıda almaya başladıklarını ve çocuklarının hastaneden sağlıklı bir şekilde çıkmalarını ümit ettiklerini ifade etti.
Rektör Mutlu ise yaptığı açıklamada; çocukları çok iyi gördüklerini ve bu tedavinin uzun süren bir tedavi olduğunu ve olayın sevindirici yanının da Dermatoloji Anabilim dalının bu milyonda bir görülen hastalığı doktora konusu yapması ve bu konuyu detaylı bir şekilde araştırarak tedavide bire bir sonuç alınacak olması olduğunu dile getirdi.
Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesi Baştabibi Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu yaptığı açıklamada, hastalığın tedavisinin üniversite olarak yeterli olduklarını, dış bir merkeze gitmeye gerek olmadığını, ileriki tarihlerde çocuklardaki parmak kilitlenmeleri için estetik cerrahlardan yardım alacaklarını söyledi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49