Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Rektör Mutlu’da Formasyon Açıklaması
 Geçen hafta içersine Fen-Edebiyat fakültesi öğrencileri formasyon alamadıkları gerekçesiyle yürüyüş eylemi yaptı.

Harran Üniveritesi rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu öğrencilerimizin formasyon talebi ile ilgili bir açıklama yaptı.

“Çoğunluğu Fen-Edebiyat Fakültesinden olan öğrencilerimiz haklı gerekçeleriylepedagojik formasyonu almayı talep etmektedir.

 Tabi üniversite yönetimi olarak bizim arzumuzda, Fen-Edebiyat Fak. Başta olmak üzere Tüm öğrencilerimize öğretmenlik için gerekli olan pedagojik formasyonu sağlamaktır.

Ancak pedagojik formasyonu uzun süren, uzun soluklu yarış sonucu ve YÖK’ten yazışmalar sonucu belirli kontenjanları verdiler.

 Bu yazının içerisinde, öncelikle mezun olmuş öğrencilerimiz ve mezun olmak üzere olan öğrencilerimize yine belirli oranda, Şanlıurfa’da ikamet eden başka üniversiteden mezun olan öncelikle Fen-Edebiyat öğrencilerine verdik.

Öğrencilerimiz kontenjan sayısını bizim elimizde olduğunu düşünüyorlar. Oysa bu sayılar yüksek eğitim komisyonundan çıkarak gelmektedir.

 Bizim talebimiz tüm Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları sayısı kadar kontenjan vermeleridir.

Eğitim Fakültesi doktoralı öğretim üyeleri bu dersleri vermektedir. Bu YÖK’ündekriteridir.

Bunu geçmişte sağlamadığımız için diğer üniversitelerden iş birliği yaptık ama şuan da biz bunları sağlamışve bize verilen kontenjan bütçesinde kendi öğrencilerimiz başta olmak üzere pedagojik formasyon vermeye çalışıyoruz.

Önümüzdeki günlerde YÖK ile tekrar görüşülüp, özellikle kontenjanın artırılmasını talep edeceğiz.

Bunu senato kararımız olarak da gönderdik.

Öğrencilerimize şunu özellikle belirtmeliyim ki, bize verilen kontenjan YÖK tarafından belirlenmektedir.

Bizim hedefimiz ise, kabul görüldüğü takdirde, YÖK ten gerekli izinleri alıp, uzaktan eğitimle formasyonu tüm isteyen öğrencilerimize vermektir.

 Bununla ilgili bir yıldır çalışmamız vardı. Öğrencilerimizle bunu da paylaşmak isteriz.

 Biz bunu tüm öğrencilerimize, bu işe gönül vermiş Şanlıurfa’da, yada bölgede okumuş diğer üniversitelerden mezun olmuş öğrencilere vermek arzusundayız.

Biz öğrencilerimizin her zaman yanındayız, her zaman kendilerinin destekçisi olacağız. İnşallah kontenjanlarımızın da artması iznini en kısa zamanda YÖK’ten alırız.” Dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49