Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Rekor cezaya çarptırıldı
Maliye Bakanlığı, Turkcell'e 2008-2012 dönemi için toplam 527.7 milyon lira vergi cezası kesti.
 
Turkcell, KAP'a yaptığı duyuruda, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi tarafından 2008-2012 dönemi için, Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ile ilgili şirkete 211.1 milyon lira ÖİV aslı ve 316.6 milyon lira vergi ziyaı olmak üzere toplam 527.7 milyon lira vergi tarhiyatı yapıldığını açıkladı.
Açıklamada, vergi inceleme raporuna göre Turkcell'in distribütörleri tarafından yapılan ön ödemeli kart satışlarında ÖİV ile ilgili ek talepte bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"Şirketimiz tabi olduğu mevzuat ve sektör uygulamalarına paralel, bünyesinde oluşan tüm haberleşme hizmet bedelleri (ön ödemeli kart/TL satışlarından oluşan brüt satış tutarları dahil) üzerinden ÖİV'yi hesaplayıp hali hazırda devletimize ödemektedir. Mevzuat gereği abonelere distribütörlerce yapılan nihai TL/kontör satış fiyatlarının Turkcell tarafından belirlenmez. Diğer bir deyişle TL/kontörlerin piyasada satış fiyatları şirketimizden bağımsız olarak, distribütörler tarafından piyasa şartları, pazarda oluşan arz ve talep dengesi, rekabet ve benzeri değişkenler sonucunda belirlenmektedir.
Buna karşılık, vergi mevzuatındaki belirsizlikler nedeniyle satış kanalının elde ettiği ve üzerinde tasarrufumuz olmayan nihai satış bedelleri üzerinden mükellefi olmadığımız bir verginin ödenmesinin talep edildiği anlaşılmaktadır."
Turkcell, söz konusu vergi aslı ve cezası hakkında tüm yasal haklarını kullanacağını duyurdu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48