Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Rehin şoförler Şanlıurfa’ya geldi
IŞİD tarafından Irak’ın Musul kentinde rehin alınan 32 TIR şoförü, hava yoluyla Şanlıurfa’ya geldi.
 
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından rehin alınan ve uzun bir sürenin ardından serbest bırakılan 32 TIR şoförü serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şoförler, Erbil’den Şanlıurfa’ya hava yolu ile geldi. GAP hava alanına saat 21:00 sıralarında gelen rehin şoförler Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve aileleri tarafından karşılandı. Mutluluk gözyaşlarının döküldüğü anda şoförler serbest bırakılan şoförler özgür kalmanın ve ailelerine kavuşmanın sevincini yaşadı. Türk yetkililer tarafından Mahmur'da karşılanarak otobüse bindirilen şoförler, Erbil'e nakledildi. Şoförler burada çok yoğun güvenlik önlemleriyle korundu. İşçileri getirecek uçağın Şanlıurfa'ya indi. Hava alanında gazetecilere açıklama yapan şoför aileleri, mutluluktan bütün yaşadıklarını söyledi. Ailelerin de mutlulukları gözlerinden okundu.
 
Uçaktan inen şoförler ise kendilerine kötü muamele yapılmadığını söyledi. Türk şoförlerden biri "Musul havalimanında kaldık. Bir günde onların askeri üssünde kaldık" diye konuştu. Bir başka şoför "Kötü davranmadılar, yemediler bize yedirdiler" diye konuştu.
 
GAP Havaalanı'nda şoförleri Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve protokol üyeleri ile yakınları karşıladı. Serbest kaldıkları için mutlu olduklarını söyleyen şoförlerin sevinçli oldukları gözlendi. Vali İzzettin Küçük, şoförlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve arzu etmeleri durumunda bu gece kendilerini kentte misafir edebileceklerini söyledi. Aileler ise yakınlarının serbest bırakılmasında emeği olanlara teşekkür etti.
Serbest bırakılan şoför ve ailelerine  Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından akşam yemeği verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48