Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Rapor Yüzde 59, Emeklilik Yüzde 60
Eyyübiye ilçesine bağlı TOKİ Batıkent Mahallesinde astım hastası ve felç olan 4 çocuk babası yaşam mücadelesi veren 67 yaşındaki Hadi Emektar, SGK yetkililerine seslenerek emekli olmak istediğini bu konuda SGK yetkililerinin kendisine yardımcı olmasını talep etti.
TOKİ Batıkent Mahallesinde yatalak olarak yaşam mücadelesi veren Hadi Emektar emekli olabilmek için yetkililerden yardım bekliyor. Yüzde 59 raporun kendisine verildiğini söyleyen Emektar, yüzde 60 oranında rapor alması durumunda emekliliğe hak kazanacağını belirtti.
ELEKTİRİK KESİNTİSİ ÖLÜMÜNE DAVETİYE ÇIKARIYOR
Yatalak olarak oksijen tüpleri sayesinde hayata tutunan Emektar’a mahalle sakinleri yardımda bulunuyor. Mahalle sakinlerinin yardımları sayesinde ihtiyaçlarını gideren Emektar, TEDAŞ’a seslenerek,  elektrik kesintilerinin fazla yapılmamasını talep etti. Elektrik kesintilerinin ölüme davetiye çıkardığını vurgulayan Emektar, buhar makinesine bağlı olarak nefes alabildiğini, elektrik kesintileri meydana geldiği zaman buhar makinesinin devreden çıktığını ve sanayiden mahalle sakinlerinin getirmiş olduğu oksijen tüpünden faydalanarak nefes aldığını iddia etti. 
“HADİ AMCANIN EMEKLİ OLMASINI İSTİYORUZ”
Hadi Emektar’ın sıkıntıları hakkında gazetemize açıklamada bulunan TOKİ Batıkent Mahalle Muhtarı Halil Kaya şunları kaydetti;
 “Mahalle sakinlerimizden Hadi amca yerde yatalak bir şekilde hayatını sürdürüyor. Kendisi emeklilik hakkı istiyor. Yüzde elli dokuz rapor veriyorlarmış ama yüzde altmış raporla emekli olabiliyor kendisi, astım hastası olduğu için cihaza bağlı biz iki günde bir oksijen tüpünü gidip yapıyoruz. Bu arada TEDAŞ’a da çağrıda bulunuyoruz. Hastalarımız var, elektrik kesintilerini biraz az yapsınlar. Mesela bir önceki gün elektriğimiz sabahın dördünde gitti saat ikide geldi, saat ikiye kadar Hadi amcamızın oksijen tüpü bitti biz hemen sanayiye koştuk. Oksijen tüpünü getirmesek kendisi yerinde nefessizlikten vefat edecekti. Belediyemize teşekkür ediyoruz geçen akülü araba talep ettik karşıladılar. Hadi amcamız emekli olabilmesi için gerekli yerlerden yardımlar bekliyoruz.” 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48