Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Ramazanda sıcaklık ikiye katlanıyor
 Şanlıurfa'da fırıncılar, vatandaşların özellikle Ramazan ayının vazgeçilmez yemeği olan fırında tepsi, patlıcan, biber, patates, çömlekte ve güveç talebi nedeniyle yoğunluk yaşıyor. 
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hava sıcaklığının 35 dereceye ulaştığı Şanlıurfa'da ekmek fırınlarda çalışan ustalar, 230 derecelere varan fırın sıcaklığında iftar sofralarına ekmek ve tepsi yetiştirmeye çalışıyor. Fırıncılar, gün boyu ateşin önünde ekmek ve tepsi pişirerek, zor şartlar altında çalışmalarına rağmen oruçlarını tutmayı ihmal etmiyor.
İftardan önce fırına ekmek almaya gitmeden önce hazırlanan tepsi kebabı, tava, patlıcan ve biberler de, piştikten sonra ekmekle beraber fırında alınıyor. Fırıncı esnafı, tepsi kebabı pişirme yüzünden ekmek çıkaramadıklarını dile getirerek, "Patlıcan biber ile birlikte tepsi ve çeşitli yemekler pişirmeye getiriyorlar ve bu gelenek sabahtan akşam saatlerine kadar devam ediyor. Müşterilerimizin isteğini kırmamak için getirdikleri tepsiyi pişirmek zorunda kalıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49