Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Projeler halkın beklentilerini karşılıyor mu?
30 Mart seçimleri yaklaştıkça siyasi parti adayları çeşitli vaatlerde bulunurken, buna bağlı olarak halkın da beklentisi artıyor.
 
30 Mart yerel seçimleri için görüşlerini aldığımız vatandaşların beklentileri farklı olsa da hepsinin sorunu aynı; hizmet. Vatandaşlar, siyasi parti adaylarından hizmet beklediklerini söylerken, seçim öncesi verilen sözlerin, seçim sonrasında yerine getirilmesini istedi.
 
FEVZİ ŞANLI: ABİDE KAVŞAĞINDAKİ TEHLİKE KALDIRILSIN
 
Şanlıurfa’da terzicilik yapan Fevzi Şanlı, seçimler öncesi çok vaadin verildiğini ancak, verilen vaatlerin seçim sonrasında unutulduğunu belirterek, “seçimlerden önce her türlü hizmet sözü veriliyor ancak verilen bu sözler seçim sonrasında unutuluyor. Şanlıurfa’nın bugün birçok sorunu var, bu sorunların çözüleceği konusunda da adaylar söz vermiş durumda ancak, çözülüp çözülmeyeceğini bilmiyoruz. Bugün Şanlıurfa’da trafik sorunu başlı başına bir sorun, trafik sorununun ortadan kalkmasını, çözüm bulunmasını istiyoruz. Abide kavşağı oldukça tehlikeli bir yer, bu kavşakta bir çözüm bulunmasını istiyoruz. O kavşağın düzelmesini istiyoruz. Geçen dönem seçimlerinde de birçok söz verildi ama verilen sözler yerine getirilmedi. Yeni gelecek olan başkanın daha iyi hizmet yapmasını istiyoruz, verdiği sözü yerine getirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
HALİL KIRMIZI: EĞİTİM SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN
 
20 yıldan beri Şanlıurfa’da esnaflık yaptığını söyleyen İbrahim Halil Kırmızı, Şanlıurfa’da mevcut sorunların yanında en büyük sorun olarak eğitim sorununu gördüğünü kaydetti. Eğitime yapılan yatırımların artırılmasını istediğini söyleyen Kırmızı, şu ifadeleri kullandı: “20 yıldan bu yana Şanlıurfa’da esnaflık yapıyorum, 30 Mart seçimleri için çok güzel projeler sunuluyor. Güzel proje yapan adaylarımız var ancak, önemli olan bu projelerin hayata geçirilmesidir. Siyasi parti adaylarımız güzel vaatler, veriyor ancak önemli olan bu vaatlerin yerine getirilmesidir. Bugün baktığımız zaman trafik sorunu ciddi anlamda var. Trafik sorununun ortadan kalkması için proje yapılmalı ve hayata geçirilmeli. Araba sayısı her geçen gün artıyor, öyle olunca yayalara yer kalmıyor, insanlar yürümekte zorluk yaşıyor. Öte yandan eğitim sorunu kentimiz için çok önemli bir sıkıntı. Keşke bu projeler arasında eğitim ağırlıklı projeler de yer alsaydı. İstiyoruz ki dünyanın en eski üniversitesinin yer aldığı Şanlıurfa’da dünyanın en büyük kütüphanelerinden birisi yapılsa, bu anlamda projeleri eksik görüyorum, eğitim amaçlı projeler yapılsa daha güzel olur. Hakkımızda hayırlısı neyse umarım o olur, gerçek anlamda belediyeciliği bilen bir kişinin bu şehri yönetmesini istiyoruz.”
 
HALİT AKYOL: YAPILAN HİZMETLER YETERSİZ KALDI
 
Görüşlerini aldığımız bir başka vatandaş da eğitimci, emekli öğretmen Halit Akyol. Halit Akyol, Şanlıurfa’da bu zamana kadar yapılan hizmetlerin yetersiz kaldığını belirterek, daha iyi hizmet edecek kişilerin belediye başkanı olmasını istediklerini söyledi. Akyol, özellikle kenar mahallelerde eksikliklerin bulunduğuna dikkat çekerek, “yaklaşık 15 yıldır Şanlıurfa’da yaşıyorum, burada büyük eksiklikler var. Özellikle kenar mahallelerde hizmet yok, eğitim yatırımları yetersiz, bütün bu eksiklikleri tamamlayabilecek birinin iktidara gelmesini istiyoruz. Gördüğüm kadarıyla şimdiye kadar gelen kişiler, bu şehre bir şey kazandırmadı, umarım bundan sonra gelecek kişi bunları değiştirir. Memleket için ciddi anlamda hizmet edebilecek kişinin gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
NECDET YILDIRIM: PROJELER UYGULANIRSA ÇOK GÜZEL KENT OLUR
 
Yıllardan beri berberlik yapan Necdet Yıldırım da 30 Mart seçimleri ile ilgili olarak, hazırlanan projeleri beğendiğini ve projelerin hayata geçirilmesi durumunda Şanlıurfa’nın çok daha iyi gelişeceğini söyledi. Mevcut Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba’nın bazı çalışmaları yaptığını ancak yetiştirilemeyen çalışmaların da yeni belediye başkanı tarafından devam ettirilmesini isteyen Yıldırım, “öncelikle bütün siyasi partilerimizi projelerinden ötürü tebrik ediyorum, bütün adaylarımız çok ciddi anlamda güzel projeler üretmişler, tek isteğimiz, bu projelerin hayata geçirilmesidir. Projeleri yakından takip ediyor ve beğeniyoruz, ama projelerin yerine getirilmesini istiyoruz. Yapılan projeler hayata geçirildiği takdirde Şanlıurfa çok güzel bir şehir olur. Yolların daha da genişlemesini istiyoruz, trafik sorununun ortadan kalkmasını istiyoruz, köylere, kenar mahallere hizmet götürülmesini talep ediyoruz. Fakıbaba’nın yaptığı birçok çalışma yetersiz kaldı, dar geçitler, kavşaklar yetersiz kaldı, yolların daha genişlemesi için yeni gelecek başkanın devam etmesini istiyorum” dedi.
 
Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerde yerel seçimler öncesinde beklentiler bu şekilde büyükken, siyasi parti adaylarının projelerini hayata geçirmesi bekleniyor. (Ali ÇETİNKAYA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49