Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Projede sona gelindi
Haleplibahçe projesinin uygulama sahasının tamamı 200 dönümlük bir alan. Bunun 60 dönümlük kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edildi. Bakanlık söz konusu bölgede şehir müzesi yapımını sürdürüyor. Geri kalan bölgede ise Şanlıurfa Belediyesi tarafından yeşil alan, otopark ve amfi tiyatro çalışmaları yapılıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin cazibe merkezine haline dönüşeceği belirtiliyor. 140 dönümlük alanda oluşturulacak parkta yürüyüş yolları, amfi tiyatro alanı ve çeşitli sanatsal yapılar yer alacak. Haleplibahçe'de 60 Bin metrekare alanda mevcut arkeoloji müzesinin 12 katı büyüklüğünde 26 Bin metrekarelik kapalı alanda 3 katlı "Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi" inşat ediliyor.
Belediye tarafından yaptırılan devasa proje hem Urfa’mıza yeni bir çehre kazandırmakla beraber büyük oranda da kentin kanayan yarası konumunda olan otopark sorununa büyük ölçüde katkı sağlayacak. Yanı başında bulunan Hilton oteli yeni yapılan Piazza gibi büyük projelere komşu olan devasa proje de dünyanın 2. büyük müzesini ve çok katlı otopark ile parkları himayesinde barındırıyor olması Şanlıurfa’mıza çok büyük katkıda bulunacağının sinyallerini vermeye başladı.
İçerisinde bin araçlık otoparkın da yer alacağı Haleplibahçe parkında 10 adet bayanlara ve erkeklere yönelik lavabo ve tuvaletler de yer alacak.
Haleplibahçe’deki 120 dönümlük park ve peyzaj alanında yürütülen çalışmaların Eylül ayında bitmesi hedeflenirken, park çalışmalarının bitmesiyle Balıklıgöl’e alternatif bir alan olacağı bildiriliyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49