Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Proje semimden sonrasına mı kaldı!
Vatandaşlar, çalışmaların uzun sürece yayılması ve bir neticeye varılamamasından şikayetçi olurken, çalışmaların artık tamamlanıp, projenin hayata geçmesini istedi.

Karakoyun Deresi’nin yıllarca çöplük olarak kullanılması üzerine harekete geçen Şanlıurfa belediyesi, Karakoyun Deresi’ni bir yaşam alanı olarak kullanmak amacıyla proje başlattı. Uzun zaman önce başlatılan proje, her geçen gün biraz daha ilerlerken, çevredeki vatandaşlar, çalışmaların seçimden sonra terk edileceğini ve bunca zaman yapılan çalışmaların boşa gideceğini söyledi. Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba tarafından yapılan açıklamada mağaralar haricinde bütün projelerin tamamlanacağı bildirilirken, Karakoyun Dere’sindeki çalışmaların uzun zaman alması bekleniyor. Çalışmaların seçim zamanına yetişemeyeceğini belirten Aykut adındaki bir vatandaş, “Şanlıurfa belediyesi en başından beri bu projeye girmeyecekti. Bunca zaman harcanan masraflar, çalıştırılan işçi v emekler boşa gidecek. Çalışma başlatıldıysa hızlandırılmalı ve bir an önce tamamlanmalıydı. Çalışmaların bu zamana kadar uzamasına bir anlam veremiyorum. Fakıbaba çalışmaların seçim gününe kadar tamamlanacağını söyledi ancak, şöyle bir baktığımız zaman çalışmaların yarısından fazlası duruyor. Bu çalışmaların seçime kadar biteceğini düşünmüyorum” şeklinde konuştu. Karakoyun Deresi’ndeki çalışmaların bir kısmı tamamlanma aşamasına gelirken, bir kısmında ise çalışmalara henüz başlanamaması vatandaşların tepkisine neden olurken, bazı vatandaşlar da Fakıbaba’nın yarım bıraktığını, yeni başkanın devam edeceğini savundu. Kentin içinden geçen ve adeta pislik yuvasına dönen dere, belediyenin girişimleri sonucu temizlense de, bazı kısımları olduğu şekliyle duruyor. Projenin başlatılmasına sevinen vatandaşlar da bir çevre düzeni oluşması bakımından belediyeyi tebrik ederken, başlatılan projenin bir an önce tamamlanması isteniyor. Çalışmaların olduğu bölgelerde yollara toprak dökülmesi sonucu kirlenen yol, öte yandan vatandaşların tepkisini çekiyor. Toprakların yola veya Karakoyun üzerinde bulunan köprüye dökülmesi üzerine çamurlanan yolda yürümek zorunda kalanlar durumdan şikayetçi olurken, projenin bir an önce tamamlanması ve derenin sosyal yaşam alanı olarak kullanılması istendi. Aynı yolu sürekli kullanmak zorunda olduklarını söyleyen bir vatandaş da çalışmalardan memnun olduklarını ancak, toprakların yola dökülmesinden şikayetçi olduklarını belirterek, “çalışmaların yapılması, derenin içindeki pisliklerin kaldırılacak olması gerçekten çok güzel ama toprakların bu şekilde yola dökülmesi bizi rahatsız ediyor. Buralardan geçerken çamur içinde kalıyoruz. Çalışanların ve yetkililerin bu anlamda biraz daha duyarlı davranmasını istiyoruz” dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49