Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sosyal medya sırrın

Bu haber kez okundu.

Polisten yeni uygulama Yaya geçitini kullan
 Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, Kask, Kırmızı ışık ve Emniyet kemerinden sonra yeni uygulaması  yaya geçitlerinin kullanılması kampanyası.
 
Şanlıurfa Trafik Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan proje ile yaya geçitlerinin kullanılmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor. Atatürk Bulvarı Muhittin Şelli parkın yanında  yayalara broşür dağıtan trafik polisleri, yaya geçitlerinin önemine dikkat çekerek vatandaşları yaya geçitlerini kullanması gerektiği yönünde bilgilendirdi.
 
Şanlıurfa Emniyet müdürlüğü daha önce sürücülere yönelik uygulamaya koydukları kask, emniyet kemeri kullanımı ve kırmızı ışık kuralına uyma projelerinin yüksek başarıya eden emniyet yeni uygulaması olan yaya geçitin kullanılması projesini hayata geçirdi
 
Trafik Denetleme Şube Müdürü Dr. Yavuz Özbaran, ‘‘ Yaya geçitlerinde kazalara en çok Pazartesi ve Cuma günleri meydana geliyor. yaya kazaları otobüs durakları çevresinde yaşanıyor ve kazalara karışanların ise en çok bayanlar ikinci sırada 12 yaş erkek çocuklarda meydan geliyor. Biz bütün çalışmalarımızı bilimsel veriler üzerine yapıyoruz. 2012 – 2013 yılının istatistiklerini incelediğimiz zaman şehrimizde en fazla kaza sebeplerinden bir tanesinin yaya kazaları olduğunu gördük. Diğer şehirlerde yüzde 22 olan yayaların kazaya karışma oranı maalesef şehrimizde yüzde 28 civarında. İstemediğimiz bir yükseliş var. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü olarak bununla mücadele etmek için yeni bir projeye imza atmış bulunuyoruz. Bildiğiniz üzere ‘‘Trafikte Yaşayalım Yaşatalım’’ projesi halen devam ediyor. Bunun bir alt kolu olarak ‘‘Güvenli Yaya’’ projesini başlatmış durumdayız. Hedefimiz özellikle şehrimizde meydana gelen yaya kazalarını minimum seviyeye indirmek ve mümkünse sıfırlamak ”şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49