Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sırrın sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Polisten toplum yararına çalışmalar
 Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 06-10 Ocak 2014 tarihleri arasında eşzamanlı olarak yürütülen projeler kapsamında bir dizi faaliyet gerçekleştirildi.

 İlk olarak Şanlıurfa’da 17 resmi kurumun mutabakatı ile 2014 yılı sonuna kadar kent merkezi ve ilçelerinde “Zararlı Alışkanlıklara HAYIR” söylemiyle uygulanmaya başlanan “Hayata EVET” Projesi kapsamında; gerçekleştirilen faaliyetlere binlerce öğrenci katıldı.

Yine 25 kamu ve sivil toplum kuruluşunun mutabakatı ile geçtiğimiz yıldan bu yana Şanlıurfa Merkezde uygulanan “Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım” Projesi kapsamında sürdürülen “Kask Tamam, Haydi Urfa Sıra Kemerde” Kampanyası çerçevesinde 08-09 Ocak 2014 tarihleri arasında; Halide Nusret Zorlutuna İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu konferans salonunda benzer eğitimler gerçekleştirildi. Emniyet kemeri kullanımının gerekliliğiyle ilgili kısa filmlerin izlettirildiği seminerlerden sonra 350 öğrenciye “Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım Gönüllüsü” yazılı kimlik kartları hediye edildi.

 Aynı kampanya kapsamında Bediüzzaman Mezarlığı kavşağı, Diyarbakır Yolu, Karaköprü 35 metre, Şehitlik Kavşağı, Eyyübiye civarında yapılan yol uygulamaları ile emniyet kemeri kullanımı konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yürütüldü.

 Uygulama sonunda emniyet kemeri kullanan sürücü ve yolculara çekiliş kuponları verildi. Ayrıca belirtilen yerlerde afişlemeler yapıldı. Ayrıca Proje benzin istasyonu çalışanlarına ve kahvehane sakinlerine de anlatıldı, kendilerinden destek istendi.

Yapılan çalışmalarla; ölümlü bir trafik kazasında % 50 hayat kurtaran emniyet kemeri kullanımı konusunda yehirde başlayan dönüşümün içselleştirilmesi ve kalıcı hale getirilmesi hedefleniyor. Çalışmalar devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49