Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Polisler yardım etti
Şanlıurfa'da Engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla seslerini duyurabilmek için yürüyüş yaptı. Önlerindeki Engelleri Aşamayan bazı engellilere Polisler yardımcı oldu.
 
Dünya Özürlüler Günü Şanlıurfa'da bazı engelli dernekler tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu çerçevede Abide Kavşağı'nda toplanan engelliler taleplerini dile getiren çeşitli afiş ve pankartlarla ''Dünya Özürlüler Günü'' yürüyüşü düzenledi. Engellilerin yürüyüşüne, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Soner Zeybek, il Milli eğitim müdürü Metin İlci, Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Badih Satoğlu, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Tapışık eşlik etti. Yaklaşık bir kilometrelik yürüyüşün ardından engeliler eski Şanlıurfa Valiliği'ne geldi. Bazı engelli vatandaşlar engelleri aşamayınca devreye polisler girdi. İki polis engelli vatandaşı çıkmaları için yardım etti.
 
Burada bir açıklama yapan Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Badih Satoğlu” Bize kucak açan yetkilerle teşekkür ederim engellilerim, aileleri ve bizleri yalnız bırakmayan Vali yardımcısı ile Abide’den buraya yaptığımız kortej yürüyüşümüz burada sona erdi. Gözleri yaşaran, saçları dökülen, dişleri dökülen bir gününü bir satını demeden bir ömrünü engellisine harcayan kortej yürüyüşüne katılanlara teşekkür ederim”dedi.
 
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Soner Zeybek” Dünya engelliler gününe anlamına uygun olarak Şehrin en önemli bulvarında engellerimizle birlikte bir yürüyüş düzenledik, burada hayatı beraber yaşadığımız, paylaştığımızı bütün insanlara göstermek için burada bir yürüyüş tertip edildi. Türkiye’de 8,5 milyon engelli var yani Türkiye’de her 9 kişiden bir engelli şehirlerde kamu yerlerinde engelli vatandaşlarımızın hiç kimsenin yardımına desteğini gerek kalmadan tek başına yapabilmesi lazım özellikle belediyelere büyük önem düşüyor şehirlerde alt yapının ,üst yapının engelliler uygun olarak tertip edilmesi gerekir”dedi.
 
Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Tapışık” Bugün bizler yalnız bırakılmadık bizleri sadece 3 Aralık Dünya engelliler gününde değil de hergün engeliler hatırlansın” dedi.
 
il Milli eğitim müdürü Metin İlci ise” Biz onların her türlü eğitim almalarını sağlamak için görev yaptıklarını belirti.
Engelli Hatice Beden” Ben en çok otobüs beklerken çok zorluk çekiyorum otobüsler az almıyorlar, yolların rampalarında sorun var özellikle kaldımlarda kimsenin yardımı olmadan çıkamıyorum, yetkilerden yollar ve otobüs ihtiyaçlarımızın karşılanmasını istiyorum” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49