Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

Platforum“20 Dakikada Katliam Kararı Verildi”
Şanlıurfa STK’lar İnsani Yardım Platformu, basın açıklaması yaparak, Mısır’da 529 kişiye verilen idam kararına tepki gösterdi.
 
İnsani Yardım Platformu Üyeleri, düzenledikleri basın açıklamasıyla, Mısır’da 20 dakika içerisinde 529 kişiye idam kararının çıkartılmasının hukuka aykırı olduğunu söyleyerek, bu karara tepki vermeye devam edeceklerini söyledi. Basın açıklamasını STK’lar İnsani Yardım Platformu adına, Şanlıurfa Elbirliği Derneği Başkanı Handan Karataş okudu. Karataş, yaptığı açıklamada, “20 dakikada 529 kişi hakkında idam kararı veren Mısır Cuntasının kiralık memurları, efendileri Sisi ve Emperyalist güçlerin emirlerini yerine getirmiştir. Darbe yönetiminin düzmece mahkemeleri tarafından İhvan-ı Müslimin mensubu 529 kardeşimiz hakkında verilen katliam kararına hayır diyoruz.Daha önce olduğu gibi bugün ve yarın da Müslümanların ilkeli bir duruş sergileyeceği bilinmelidir. Şanlıurfa STK’lar İnsani Yardım Platformu bileşenleri olarak İslam Ümmetini ve Uluslar arası kamuoyunu bu hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasi mahkumların serbest bırakılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
İdam kararına tepkilerini sürdüreceklerini belirten Karataş, Cuma günü saat: 20.00’da Topçu Meydan’ında toplanarak, bu duruma tepki göstereceklerini sözlerine ekledi. Yatsı namazının ardından düzenlenecek olan programa konuşmacı olarak, Doç. Dr. Mehmet Akbaş’ın da katılacağını belirten Karataş, Mısır’daki olaylara tepki gösteren herkesi programa davet ettiklerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49